Annonce
Horsens

Har du overvejet at køre en anden vej? Skilte skal afhjælpe køer på Silkeborgvej

Ved afkørsel Horsens C glider trafikken bedre, lover et skilt i vejkanten på Silkeborgvej. Mange bilister har god tid til at læse skiltet, når de i myldretiden holder i kø på strækningen, og håbet fra Horsens Kommune er, at flere tager rådet til sig, så trafikken kan blive fordelt bedre rundt på byens indfaldsveje. Foto: Anne Birch

Horsens Kommune opfordrer med en ny kampagne bilisterne til at ændre deres vaner. Det er den mulighed, vi har for at afhjælpe køerne på Silkeborgvej, lyder det fra kommunen.

Horsens: Holder du nu i kø igen?

Ved afkørsel Horsens C glider trafikken bedre.

Husk det næste gang du vælger afkørsel.

Det simple budskab leverer tre forskellige skilte, der for nylig er blevet stillet op langs Silkeborgvej ved Horsens.

Anledningen til skiltene er simpel: Selvom den nye afkørsel Horsens C har fundet vej til mange pendleres trafikvaner, så er der stadig kapacitet på både den afkørsel og Hattingvej, der leder bilerne fra den nye afkørsel og ind til Horsens, forklarer Allan Lyng Hansen, der er afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

- Vi vil gerne prøve at flytte en del af trafikken fra Horsens V til andre afkørsler for at få trafikken til at glide lettere. Det handler om at prøve at få folk til at tænke anderledes, at ændre deres vaner, og det håber vi, skiltene kan være med til, siger han.

Annonce

Vi vil gerne prøve at flytte en del af trafikken fra Horsens V til andre afkørsler for at få trafikken til at glide lettere. Det handler om at prøve at få folk til at tænke anderledes, at ændre deres vaner.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef Affald og Trafik Horsens Kommune

Trafiktællinger

Der bliver løbende foretaget trafiktællinger på vejene ved Horsens.

Nogle tællinger foretages manuelt - andre ved spoler i vejen.

Ved en trafiktælling gøres den såkaldte årsdøgntrafik (ÅDT) op. Ved årsdøgntrafikken forstås trafikken pr. døgn opgjort som gennemsnit over hele året. Denne opgørelsesmåde anvendes som et sammenfattende udtryk for færdselsmængden på et givet sted (eller strækning).

De seneste trafiktællinger viser følgende årsdøgntrafik på udvalgte vejtstrækninger. Tallet i parentes er fra 2017.

Rampe ved Horsens C: 4963

Hattingvej ved nr. 14: 7808 (4539)

Silkeborgvej: 18.169 (19.184)

Fordeles bedre

Trafikken på den hårdt belastede Silkeborgvej er faldet med godt 1000 biler i døgnet i løbet af det seneste år. Og selvom det muligvis kan mærkes som en lettelse af enkelte fintfølende pendlere, så er der stadig lange køer på den vestlige indfaldsvej fra motorvejsafkørsel Horsens V og mod enten Horsens eller Lund. Specielt i myldretiden.

- Vi har hele tiden været klar over, at Horsens C ikke kunne "redde" Horsens V og Silkeborgvej. Men vi kan gøre noget for, at trafikken i hvert fald fordeler sig lidt bedre. Der er store kapacitetsproblemer på især ramperne på Horsens V og på indfaldsvejen Silkeborgvej, og noget af det kan måske ændres ved, at vi får folk til at overveje deres rute og ikke bare køre, som de plejer, siger Allan Lyng Hansen.

Skal have hjælp fra gps'er

Trafiktællinger på den nye afkørsel Horsens C, der åbnede kort før skolernes sommerferie, viser, at 4963 biler i gennemsnit hvert døgn benytter den nye afkørsel. Samtidig er trafikken på Hattingvej, der leder bilerne mellem Horsens C og Schüttesvej steget med mere end 70 pct. - fra et gennemsnit på 4539 i døgnet i 2017 til et gennemsnit på 7808 i år.

Og de tal glæder afdelingschef Allan Lyng Hansen.

- Jeg vil bestemt mene, at det er godkendt. Trafikken på afkørslen og Hattingvej følger de prognoser, der var lagt, før afkørslen blev åbnet. Men der er plads til flere brugere, siger han.

Allan Lyng Hansen håber, at flere bilister får øjnene op for muligheden for at bruge Horsens C. Men han erkender, at skilte ikke gør alt. Rigtig mange bilister finder vej til og fra Horsens ved hjælp af deres gps, og hvis ikke den er med på, at der findes nye veje, så er det op ad bakke at ændre bilisternes vaner.

- Der er stor forskel på, hvordan de forskellige gps-typer får deres informationer om nye veje, og hvor hurtige de er til at lægge de nye ruter ind. Der går typisk mange år, før alle gps'er er med på, at der er kommet en ny afkørsel og en ny vej at komme til og fra Horsens, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce