Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Har du også holdt i kø på Langmarksvej?

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Det var på tide, da kommune og region i denne uge erkendte, at der skulle seriøse ændringer til for at undgå lange bilkøer og afledt trafikkaos ved testcentret på Langmarksvej i Horsens.

Det startede lige efter påske, da bl.a. frisørerne - og gudskelov for det - fik lov at genåbne mod, at kunderne skulle fremvise en negativ test.

Resultatet var til at forudse: Nu skulle flere end nogensinde testes for covid-19. Mange valgte en hurtigtest, andre - som jeg - bestilte en tid til en pcr-test i centret ved Casa Arena. For første gang oplevede jeg, at det tog en hel time at komme igennem, fra køen startede på Langmarksvej, og indtil jeg og Peugeot'en forlod de hvide telte.

Den dag var forklaringen, at en bil var gået i stå, samt it-nedbrud. Men køerne fortsatte med at vokse trods forskellige tiltag, og i denne uge udartede det sig til groteske scener.

Annonce

Det handlede ikke bare om besvær og ventetid, men om trafiksikkerhed. Langmarksvej er udnævnt til ny omfartsvej, og her er masser af trafik, testcenter eller ej.

Derfor var det på høje tid, da Horsens Kommune og Region Midtjylland onsdag tog seriøst fat, fik hidkaldt politihjemmeværnet til at dirigere trafikken og ændrede flowet, så der bliver plads til flere ventende biler inde på området.

Nu er jeg bare spændt på, hvordan det går, når jeg skal testes i morgen...

Menneskekø foran stuevinduet

Mette Tröster er træt af den lange kø af mennesker, der kigger ind i hendes lejlighed lige ved testcentret på Langmarksvej. Foto: Michael Svenningsen

Det har en pris at bo midt i det store testcenter på Langmarksvej. Bilkøerne snegler sig forbi på den ene side, og på den anden står en lang række mennesker i kø til en gående covid-19-test. Men kommunens og regionens nye plan for afvikling af testkøerne skulle gerne løse noget af problemet.

Fire lejere har sagt op

Ny indkørsel til testcenter skal fjerne kaos

Groteske scener og kilometerlang kø

Første dag med ny tilkørsel var succes

Coronapas deler læserne

Jens Peter og Lone Brolund fra Uldum er imod coronapasset og valgte at tage til Tyskland for at blive klippet. Foto: Ingrid Trier

Mens rigtig mange vælger at blive testet for at kunne fremvise et negativt resultat hos frisøren, valgte Lone og Jesper Brolund i protest mod kravet at køre til Tyskland for at blive klippet. Her kræves der kun mundbind og hverken test eller vaccination for at indtage frisørstolen. Det valg deler vores læsere i for og imod.

Stor debat om par, der blev klippet i Tyskland

Par tog til frisør i Tyskland

Nu har banken nøglen til flyvepladsen

Afgørende i sagen om Ejstrupholm Flyveplads har været, hvor mange flyvninger der kunne gives tilladelse til. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Visionerne var store, da ægteparret Fynshave overtog Ejstrupholm Flyveplads i 2019 og åbnede restaurant og faldskærmscenter. Nu er de forsvundet fra stedet, skuffede over kommunen og naboerne. Et byrådsmedlem har bedt om en redegørelse, mens en tidligere medarbejder står tilbage i det, han oplever som noget forfærdeligt rod.

Tidligere medarbejder: Værdier og ejere er forsvundet

Lukker efter naboklager og corona-restriktioner

Byrådsmedlem ønsker redegørelse

Det har vi aldrig prøvet før, så det kan vi sikkert godt finde ud af

Fem gutter fra Horsens har valgt at springe ud i iværksætteriet med en ur-shop, hvor de sælger ure med historie. Foto: Morten Pape

Ure var i mange år en fælles passion i en horsensiansk vennegruppe, og nu er det også blevet en forretning for dem: Da muligheden kom for at overtage netbutikken Authentic.dk, slog de til.

Skal vi købe et urfirma?

En morfar midt i byrådets møde

Uffe Jensen er nu morfar til en dreng og en pige. Foto: Morten Pape

Midt i store og tunge sager på et byrådsmøde i Odder blev der plads til smil og klapsalver. Læs historien om, hvordan byens borgmester ikke tog en morfar, men blev morfar.

Morfar midt i et byrådsmøde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce