Annonce
Horsens

Har du lagt mærke til den: Danmarks højeste tårnkran bliver samlet i Horsens

Tårnkranen kan ses fra store dele af Horsens. Her ses den fra Nansensvej, 1,5 km fra Campusgrunden. Foto: Morten Pape
En tårnkran, der i alt bliver 80 meter høj, er ved at blive samlet på Campusgrunden, hvor den skal rejse elementer til VIA University College og Innovationshuset.

Horsens: Horsens har aldrig lagt byggeplads til en tårnkran, der var højere end den, der i øjeblikket er ved at tage form på Campusgrunden.

Det oplyser Casa, der står bag byggeriet af det nye Campus, der blandt andet skal huse Social- og Sundhedsskolen og VIA University College samt Innovationshuset.

Det er de sidstnævnte, der blandt andet kommer til at bestå af et højhus på 16 etager, som har givet anledning til den i Casa-sammenhæng rekordhøje kran, der ifølge byggerikoncernen er den højeste tårnkran i hele Danmark.

- Når kranen er i fuld højde, vil dens højeste punkt været 80 meter over terræn. Kranen skal løfte betonelementer og andre byggematerialer til højhuset, som rejser sig knap 70 meter over terræn, siger Mette Jørvad, kommunikationschef i Casa.

Annonce
Kranen bliver i alt 80 meter høj. Foto: Morten Pape

En kranfører uden højdeskræk

Trods den uhyre størrelse har kranen ikke krævet særlige hensyn, beretter kommunikationschefen.

- Ikke ud over at det kræver et massivt fundament med 265 ton beton og en kranfører uden højdeskræk, siger Mette Jørvad.

Kranen har en udligger (kranarm) på 65 meter. Den kan løfte 50 ton tættest på tårnet og 17 ton ude i spidsen.

Byggeriet på Campusgrunden har stået på siden sensommeren 2018. I øjeblikket er elementerne til Social- og Sundhedsskolen ved at blive rejst, mens elementmontagen på VIA Univesity College og Innovationshuset går i gang i uge 24.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce