Annonce
Odder

Har du haft kræft - så kom og mal

Betinna Jørgensen glæder sig over, at hendes idé om en kunstworkshop for kræftramte nu bliver en realitet. Første gang der skal males bliver 4. september. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En gammel drøm er gået i opfyldelse for Betinna Jørgensen, der 4. september byder velkommen til den første maleworkshop for folk, der har eller har haft kræft.
Annonce

Odder: Da Betinna Jørgensen tilbage i juni blev interviewet til avisen om sit kræftforløb, fortalte hun, at hun godt kunne tænke sig, at der var et kreativt tilbud til kræftramte i Odder.

Det ønske blev læst af Vibeke Bjerregaard Iversen, der er frivillig i Stafet For Livet og Kræftens Bekæmpelse, og hun faldt straks for ideen.

De to kvinder fik sat sig sammen og vupti vupti: 4. september byder Betinna Jørgensen indenfor i butikslokalet på Centralhotellet til den første workshop i maling for kræftramte.

- Det var vigtigt for os at komme i gang, så ideen og energien ikke forsvandt, forklarer Vibeke Bjerregaard Iversen.

Derfor er onsdagene 4. og 18. september kl. 17-19 nu meldt ud som de første workshopdatoer.

- Så må vi se, hvor mange, der kommer, men kommer der bare fem, så fortsætter vi, siger Vibeke Bjerregaard Iversen.

Det er kun de første to workshops, der foregår på Centralhotellet. Fra oktober bliver det på Odder Museum, at kræftramte fra oktober kan få afløb med en pensel og en bøtte akrylmaling i hånden.

Vi forventer ikke kunstnere, men folk, der gerne vil udtrykke sig.

Betinna Jørgensen

Annonce

Kom som du er

Til den tid regner Betinna Jørgensen, der skal stå for workshopsne, at det bliver formiddagshold.

- Men det vil vi selvfølgelig også tale med deltagerne om, siger hun.

Flere kunstnere og billedkunstlærere har allerede meldt sig på banen til at undervise, men i første omgang har Betinna Jørgensen takket pænt nej.

- Vi vil ikke skræmme folk væk, fordi de tror, at man skal kunne noget i forvejen. Det skal man ikke, man skal bare have lyst til at udtrykke sig med pensel og farver. Og synes man, det er for meget at male på sit eget lærred, så er der også et stort lærred, som vi laver til et fælles maleri, siger Betinna Jørgensen.

Efter oplysningen om projektet kom frem, har Betinna Jørgensen modtaget materialer fra private, men der er også blevet spyttet i kassen fra Kræftens Bekæmpelses Lokalforening, der hvert år får 10 procent af overskuddet fra Stafet For Livet til lokale aktiviteter, blandt andet nye støttegrupper.

Man kan tilmelde sig workshoppen på Facebook, men man er også velkommen til bare at møde op 4. september kl. 17.

Har man spørgsmål, kan man sende dem på mail til Betinna Jørgensen på maloumelissa@hotmail.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce