Annonce
Hedensted

Haps haps: Slagterens mange tusinde sommer-pølser røg på rekordtid

Det har været hårdt at starte slagerforretning op i Hedensted igen efter 10 års pause, fortæller Max Jensen. Men sommerens pølse-salg er gået forrygende. Foto: Michael Svenningsen

26.000 pølser fik hurtigt ben at gå på hos Slagter Max. Sommervejret og VM-feberen får æren.

Hedensted: Da Hedensted-slagteren Max Jensen i forrige uge indkaldte sin tidligere slagtersvend til at hjælpe med at lave et kvart ton fars om til pølser, regnede han med, at det meste af sommerens produktion ville være hjemme.

Men det viste sig langt fra at være tilfældet.

På bare fire dage blev de 26.000 hjemmelavede pølser solgt, og slagteren må nu igen indkalde ekstra hjælp for at følge med efterspørgslen.

- Jeg havde på ingen måde forventet, at det ville gå så hurtigt. Men jeg tror, det er varmen kombineret med lidt VM-feber, der har fået folk til at gå i pølse-"mode", siger Max Jensen.

Annonce

Sådan skal du grille din pølse

En god grillpølse skal være gennemstegt og sprød - og så skal den ikke have for mange sprækker.For at opnå det resultat, skal man ikke give den for hård varme - for så flækker den med det samme.

Derfor: Giv den tre-fire minutter på hver side ved middelvarme.

Ifølge slagter Max giver en "gammeldags" kul-grill det bedste resultat.

Pølseproduktionen er i gang igen hos Slagter Max, der både laver frankfurtere og sønderjyske grillmedistere. Foto: Michael Svenningsen

Populære frankfurtere

Han genåbnede efter 10 års pause sin slagterforretning i på Østerbrogade i Hedensted for et år siden.

Hvor han tidligere havde en egentlig butik, sælger han i dag slagtervarer på bestilling - kombineret med varme retter ud af huset - der så kan afhentes i sandwichbutikken, som han deler lokaler med.

Også for 10 år siden lavede Max Jensen hjemmelavede frankfurtere og sønderjyske grillmedistere, men produktionen forrige onsdag var den første af sin slags siden genåbningen.

- Jeg valgte at producere en ordentlig portion, fordi jeg regnede med, at jeg så havde nok til flere uger - ja, indtil jeg skulle på ferie. Men rygtet gik åbenbart hurtigt, og jeg håber selvfølgelig, det også skyldes, at folk kan huske mine pølser fra tidligere, siger Max Jensen

Slagter Max laver selv sine pølser fra bunden. Grisene er blevet slagtet dagen før, og de bliver udbenet, skåret op og lavet til pølser med det samme, de ankommer til forretningen. Foto: Michael Svenningsen.

Hård start på ny forretning

Den 50-årige slagter er glad for, at kunderne endelig har fundet vej til hans forretning igen, for det har på ingen måde været en let start i det nye regi.

- Det har været svært at få forretningen i gang igen, og jeg har nærmest måtte stille mig op på en stol ude i de lokale idrætsforeninger for at gøre opmærksom på, at jeg er her. Det har været ret hårdt, også psykisk, siger Max Jensen.

I foråret kom der imidlertid "hul igennem", og udover det rene kød sælger han nu omkring 200 faste frokostordninger ud af huset.

Pølserne har været prikken over i'et i den sammenhæng, og Max Jensen er nu i gang med at producere sidste parti, inden han lukker forretningen ned i tre ugers sommerferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce