Annonce
Horsens

Haps en orm eller to: Folk tog positivt imod madmarked

Maja Skytte og Simon Skytte var spændte på melormene - men de smagte faktisk godt, mente Maja. Foto: Søren E. Alwan
Madmarkedet er et positivt, nyt tiltag på Horsens Dyrskue. Det var den generelle holdning fredag eftermiddag på Dyrskuepladsen.
Annonce

Horsens: Jeg plejer at komme her på dyrskuet hvert år for at se på dyrene. Men når man ikke kommer fra landet, har alt det andet på pladsen måske ikke været så interessant de foregående år. Men madmarkedet appellerer helt sikkert til mange flere, sagde Maja Skytte.

Sammen med sin mand, Simon Skytte, og sønnen Lukas på to måneder besøgte hun Horsens Dyrskue & Madmarked fredag eftermiddag.

Maja vendte sig mod én af boderne, hvor hun tog en tørret melorm, som hun spiste med stor fornøjelse.

- Jeg havde nok ikke lige regnet med, at jeg skulle spise melorm i dag. Men det smager faktisk godt, sagde hun med et smil.

Simon Skytte var også meget tilfreds med det nye dyrskuekoncept.

- Jeg er sikker på, det bliver en succes. Det er blevet meget mere spændende at gå rundt mellem boderne, end det var før. Og man kan stadig gå over og besøge dyrene bagefter, sagde han.

Simon og Maja Skytte gik rundt med Lukas i barnevogn i det store telt, hvor gårdbutikkerne havde deres stande.

Siderne var taget af teltet, og ved standene kunne man købe og smage et stort udvalg af fødevarer som f.eks. de nævnte melorme, spegepølser og håndbrygget øl.

Katrine Christensen fra Heimdal Entofarm havde taget melormene med som en repræsentant for fremtidens mad.

- Vi er med, fordi vi ikke kan lade være. Det er jo det her, vi skal leve af i fremtiden. Da børnehaverne og skolerne var her i formiddags, var der stor opmærksomhed om melormene. Der var endda nogle drenge, der købte melorme med hjem, sagde Katrine Christensen.

Hun står i løbet af dyrskuet bag en række workshops for børn og barnlige sjæle.

- Vi har kaldt workshoppen for "Tjener, der er en larve i min kage"! Vi skal lave romkugler med larver - romkugledejen har vi fået fra Kagehuset i Hovedgård, fortalte Katrine Christensen.

Workshops i gårdbutikteltet

Lørdag:

10-10.30 og 11-11.30: Smæk på smagen - grønne retter, der mætter alle sanser

12-12.30 og 13-13.30: Tjener, der er en larve i min kage!

14-14.30: Nordisk sommertapas - Årets hit på terrassen

Annonce

Dialog mellem land og by

Landmændene var også nysgerrige og tog jævnligt turen fra staldene til madområdet.

Én af dem var Steen Andersen fra Østbirk, der deltager på dyrskuet med skotsk højlandskvæg.

- Vi har deltaget på dyrskuet i flere år, og det nye tiltag er rigtig godt. Den tid er forbi, da folk købte en 35 fods mejetærsker på et dyrskue. Der er grund til at have respekt for, at maskinerne stadig er med, men de nye tiltag i år er de helt rigtige. For det er vigtigt, at vi bevarer dyrskuet som et sted, hvor folk kan få en dialog med os fra landet Tiden er nok løbet fra tivoli og boder som i de seneste år, sagde Steen Andersen.

Det er udviklingskonsulent Mette Hein, der har stået for opbygningen af dyrskuet, og hun var fredag eftermiddag meget glad for dagens hidtidige forløb.

- De mange børn, der har været i løbet af formiddagen, tog i den grad det nye børneområde til sig. Vi har virkelig fået det prøvet af. Og prøv at se, hvordan folk nu begynder at dukke op efter arbejde. Jeg synes, der er forløbet rigtig godt indtil nu, sagde en smilende Mette Hein.

Hun skævede op mod himlen, der på det tidspunkt var næsten skyfri.

- Det må vi håbe, den bliver ved med at være, sagde en ellers ganske afslappet Mette Hein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce