Annonce
Horsens

Hans Bang-Hansen har købt 93 hektar jord: Det kan ikke udelukkes, at det bliver ligesom Provstlund

Hans Bang-Hansen har opkøbt 93 hektarer land i Vinten og har foreløbig planer om at udstykke til ni parceller. Arkivfoto: Mette Mørk
En ny byudvidelse kan være på vej i Lund, efter gårdejer og tidligere viceborgmester Hans Bang-Hansen har købt 93 hektar jord i Vinten.

Horsens: På mindre end 10 år har Lund fået en ny bydel i form af de 366 boligenheder, der udgør Provstlund.

Nu kan en lignende ekspansion være på vej på den anden side af Lund. Udstykkeren bag Provstlund, Hans Bang-Hansen, har nemlig over de senere år opkøbt i alt 93 hektar land i Vinten i form af tre arealer á 60, 25 og syv hektar. Også her er formålet at bygge boliger, om end det ikke er hele arealet, der må bygges boliger på, lyder meldingen fra Hans Bang-Hansen.

- Min vurdering er, at det er et oplagt sted at lave byudvikling. Foreløbig har vi ansøgt om at udstykke til ni parceller, men hvad der ellers skal ske, afhænger af markedet og hvor meget af jorden, der kan laves byggegrunde på, siger Hans Bang-Hansen, der er gårdejer og tidligere viceborgmester for Venstre i Horsens.

- Det kan ikke udelukkes, at det bliver et projekt ligesom Provstlund, men jeg har svært ved at forestille mig, at det bliver i samme tempo, siger han.

Ud af Provstlunds 366 boligenheder mangler blot 35 byggegrunde at blive solgt, hvoraf de fem er reserveret.

- Så det er gået hurtigt i Provstlund. Jeg har ingen forestillinger om, at det vil gå lige så hurtigt i Vinten, siger Hans Bang-Hansen.

Annonce

Det kan ikke udelukkes, at det bliver et projekt ligesom Provstlund, men jeg har svært ved at forestille mig, at det bliver i samme tempo.

Hans Bang-Hansen

Grønt lys i 2011

Lund har gennem en årrække udmærket sig som en af de hurtigst voksende byer i Danmark.

Alene fra 2010 til 2019 steg befolkningen i Lund med over 36 pct. viser tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til en stigning på 620, så der ved indgangen til 2019 var 2338 indbyggere.

Her spiller Hans Bang-Hansens boligbyggeri i Provstlund en rolle.

Projektet blev skudt i gang tilbage i 2011, da kommunen gav Hans Bang-Hansen grønt lys til at udstykke til 150 parceller øst for Lund.

Horsens Bygger

Salget af udstykningerne blev hjulpet godt på vej, da Hans Bang-Hansen i 2013 gik sammen med ejendomsmægler Alex Mandrup og genoplivede konceptet Horsens Bygger. Her påtog seks husfirmaer sig opgaven med hver at opføre en moderne villa, der fra påske til september fungerede som udstillingshuse. Konceptet var en succes og blev gentaget i de følgende år, hvor tusindvis af mennesker udefra lagde vejen forbi Provstlund. Et tiltag, der muligvis har spillet ind i forhold omfanget af nytilflyttere blandt køberne af udstykningerne, der i 2015 blev opgjort til op mod 80 procent.

Senere rykkede Horsens Bygger til den sydlige del af Horsens, men interessen for udstykningerne i Provstlund bestod. I 2016 kunne Hans Bang-Hansen konstatere salget af grund nr. 100, og her tre et halvt år senere er blot 35 ud af 366 boligenheder endnu til salg. De 366 boligenheder tæller også Midtjysk Boligselskabs 60 lejeboliger på Havemarken, der er undervejs.

En restmængde, der formentlig får ben at gå på, når Horsens Bygger vender tilbage til Provstlund til april.

Hans Bang-Hansen har opkøbt tre stykker land á 60, 25 og syv hektarer i Vinten. Den grønne markering rummer det område, hvor han har ansøgt om at udstykke til ni parceller. Kort: Google My Maps

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce