Annonce
Danmark

Hanna-sag: Udvalgsformand var på besøg

Andre beboere på plejehjemmet Østerbycentret har også individuelle aftaler, hvor de gerne må deltage i daghjemmet i det omfang, det fremgår af deres aftale. Foto: André Thorup

I Hanna Helth Jensens situation er det ikke planer om konkrete ændringer fra Esbjerg Kommunes side. Det er op til plejehjemmets ledelse at følge hendes udvikling.

Esbjerg: I løbet af ugen har formanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget Olfert Krog (DF) besøgt plejehjemmet Østerbycentret, 'Violen' og daghjemmet. Det har han gjort på baggrund af sagen om 80-årige Hanna Helth Jensen, der ikke længere må deltage i aktiviteterne på daghjemmet fem dage i ugen. Olfert Krog fortæller, at han med besøget ville ud og se, hvad plejehjemmet havde og kunne byde på.

- Det var næsten som at komme ind i et hjem. De ældre sad og spiste, og personalet var med til at hjælpe. Det hele gik på en rigtig god måde, og der var styr på det. Det var der også på daghjemmet, siger Olfert Krog.

På plejehjemmet er der andre beboere, som har individuelle aftaler om at bruge daghjemmet - ligesom Hanna Helth Jensen har. Det er noget, som personalet vurderer, oplyser Arne Nikolajsen, direktør i Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

- I forhold til Hannas situation er det den lokale ledelse, der følger hendes udvikling og ser, hvordan det går. Derudover har udvalget (Sundhed- og Omsorgsudvalget red.) valgt, at de vil have en analyse af aktiviteterne på kommunens plejehjem for at se, om der sker nok, og om der er noget, der kan gøres anderledes. Men det er mere en generel analyse, siger Arne Nikolajsen.

Han fortæller desuden, at aftalen om de tre dage på daghjemmet for Hanna Helth Jensen ikke er for al evighed.

- Men aftalen kan vare flere år, et halvt år eller kortere tid. Det er indtil personalet mener, at Hanna er faldet til ro på plejehjemmet, siger Arne Nikolajsen.

Annonce

Hanna-sagen

Søndag bragte JydskeVestkysten historien om 80-årige Hanna Helth Jensen. Hun er kommet på daghjemmet på Østerbycentret i snart seks år og har deltaget i de daglige aktiviteter.I november 2018 fik hun egen bolig på Østerbycentret, og det betød, at hun ikke længere havde lov til at deltage i aktiviteterne på daghjemmet.

Reglerne foreskriver, at det kun er et tilbud for borgere i eget hjem, og altså ikke plejehjemsbeboerne.

Efter protester til ledelse og embedsmænd har Hanna fået lov til at være på daghjemmet først to og nu tre dage om ugen.

Esbjerg Kommune har nu indledt en kvalitets-analyse af aktivitetstilbuddene til ældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce