Annonce
Erhverv

Handlende jubler: Nu åbner vi igen

Køb Odders formand Lars Juel glæder sig over, at byens butikker åbner igen. Arkivfoto: Martin Ravn
Køb Odder hilser genåbning velkommen. Men erkender også, at mange forretninger får svært ved at hente normal årsomsætning.
Annonce

Odder: Mandag åbnede en lang række butikker og servicefag, og det glæder Lars Juel, som er formand for Køb Odder. Nogle har været tvunget til at lukke, andre har gjort det frivilligt og et mindretal har holdt åbent.

- Vi har snakket med de forskellige, og alle dem, der må, er enige om at åbne op til normale forhold igen. Jeg tror, vi får en næsten fuld genåbning, siger Lars Juel.

To butikker vil dog ikke åbne igen. Det er dametøjsforretningerne Mikkel og Boutique Mary. De ejes begge af udenbys selskaber, som under coronakrisens udbrud er begæret konkurs.

Køb Odder-formanden er selv medejer af Tøjeksperten Holmelund & Juel på Torvet. I en periode blev kunderne helt væk, så butikken holdt lukket. Senere kørte den med begrænset åbningstid, og nu er den åben som vanligt.

Vi krydser fingre for, at det med at handle lokalt varer ved.

Lars Juel, formand for Køb Odder

Annonce

Årsomsætning vil falde

- Omsætning ligger stadig langt fra det, den skal. Men de sidste dage er der kommet noget mere gang i den. Jeg tror, at mange tænker, det er mere lovligt at komme ud nu. Mange har været skræmte, men nu vil mange gerne ud og have lidt frisk luft og snakke lidt, siger Lars Juel.

Han oplever, at kunderne er opmærksomme på at holde afstand, og der bliver solgt rigtig mange gaver. Men det bliver alligevel svært at hente en normal årsomsætning.

- Det bliver svært at hente det tabte i 2020. Jeg tror, at august og september kan blive lige så gode som sidste år, og udskudte ting som konfirmationer kan vi hente lidt på, siger Lars Juel.

Køb Odder har måttet aflyse mange planlagte arrangementer, der skulle trække kunder til byen. Og andre byer vil også gerne have fat i byens kunder.

- Vi ser på, hvordan vi kan flytte og udskyde de her ting og få samlet enderne. Jeg tror, at kunderne kan se frem til en tid, hvor der er rigtig meget smæk på. Vi krydser fingre for, at det med at handle lokalt varer ved. Men det er stadig op til butikkerne at være relevante og have de rigtige varer og rigtige priser. Vi skal være mere på stikkerne end nogensinde før, siger Lars Juel.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce