Annonce
Horsens

Handicappede får rampe til badning ved Langelinie

Kommunen har lavet denne skitsetegning af den kommende rampe langs badebroen på Langelinie. Foto: Horsens Kommune.
Bystranden ved Langelinie skal gøres mere handicap-venlig. I første omgang etableres der en rampe langs den nuværende bro. Et ønske om en fast sti hen til broen må vente.

Horsens: Handicappede får fra sommeren 2020 bedre adgang til vandet ved badestranden på Langelinie.

Med udgangspunkt i budgetforliget for 2019 har Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg netop bevilget 500.000 kroner til etableringen af en rampe langs den nuværende badebro, som både kørestolsbrugere og dårligt gående vil kunne benytte.

Med rampen kan handicappede altså få adgang til vandet via broen. En fast sti tæt på vandet hen til broen er et andet ønske fra Handicaprådet, som forvaltningen har været i tæt dialog med.

- Hvor starter man? Med broen eller adgangen til den? Der er ikke råd til det hele i første omgang, men her har det været vigtigt for os at følge anbefalingerne fra Handicaprådet, der ønsker, at vi bruger penge på rampen som det første, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Rampen forventes at være klar til brug, når badesæsonen starter i 2020.

Den eksisterende bro skal forlænges med 20-30 meter, hvis der samtidig skal være mulighed for at opholde sig på broen.

Annonce
Der er ikke råd til det hele i første omgang, men her har det været vigtigt for os at følge anbefalingerne fra Handicaprådet, der ønsker, at vi bruger penge på rampen som det første.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Langelinie er bedst for handicappede

Handicaprådet har i dialogen med kommunen peget på Langelinie som det badested i kommunen, der bør prioriteres højest med hensyn til faciliteter for handicappede.

Placeringen tæt på byen tilgodeser kørestolsbrugere, som i mange tilfælde ikke har en bil til rådighed og derfor vil have sværere ved at komme til Husodde Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce