Annonce
Østjylland

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

17 elever på Aarhus Handelsgymnasium i Viby er syge med coronavirus. Derfor har ledelsen besluttet at sende samtlige 1.100 elever hjem til virtuel undervisning. Foto: Google Street View
På få dage er 17 elever på Aarhus Handelsgymnasium i Viby fundet syge med coronavirus. Ledelsen sender samtlige elever hjem, så de indtil videre må nøjes med virtuel undervisning. Håbet er, at eleverne kan returnere midt i næste uge.
Annonce

AARHUS: Alle 1.100 elever på Aarhus Handelsgymnasium i Viby er sendt hjem til virtuel undervisning på grund af et udbrud af coronasmitte.

I ugens første dage har 17 elever på uddannelsesstedet meldt sig syge med coronavirus. Der er tale om elever fra forskellige årgange og klasser.

Aarhus Handelsgymnasium kan ikke lokalisere en enkelt smittekæde, så derfor har ledelsen onsdag eftermiddag valgt at sende hele Viemosevej-afdelingen hjem til virtuel undervisning.

- Vi går konsekvent til værks i håbet om at undgå smittespredning blandt eleverne. Torsdag og fredag bliver der virtuel undervisning, og i begyndelsen af næste uge evaluerer vi situationen, siger Gitte Nørgaard, direktør for Aarhus Business College, som omfatter blandt andet Aarhus Handelsgymnasium på Viemosevej i Viby.

Annonce

Tests og udfordringer

I forbindelse med corona-udbruddet har Aarhus Handelsgymnasium været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen anbefaler, at kun nære kontakter til elever, der er konstateret smittet med covid-19 lader sig teste. Elever, der i skolemæssig sammenhæng er at betragte som nære kontakter, får besked i e-boks.


Der er en række praktiske udfordringer ved at lukke en skole ned og i stedet indlede virtuel undervisning. For lærerne er det ikke mindst en udfordring, at de med så kort varsel skal gennemføre undervisningen virtuelt.

Gitte Nørgaard, Aarhus Business College


Handelsgymnasiets ledelse har ingen mistanke om, at smitteudbruddet stammer fra hverdagen på skolen. Det skyldes, at den ifølge ledelsen afvikles i henhold til alle gældende forholdsregler om håndhygiejne og afstand.

Onsdag eftermiddag informerede Aarhus Handelsgymnasium de 1.100 HHX-elever om corona-udbruddet. Samtidig gik underviserne i gang med at tilpasse resten af ugens undervisning, så den kan afvikles virtuelt.

Direktør Gitte Nørgaard fra Aarhus Business College har aldrig før lukket et helt uddannelsessted i forbindelse med et udbrud af coronasmitte. Pr-foto

- Der er en række praktiske udfordringer ved at lukke en skole ned og i stedet indlede virtuel undervisning. For lærerne er det ikke mindst en udfordring, at de med så kort varsel skal gennemføre undervisningen virtuelt, understreger Gitte Nørgaard.

Annonce

Den ny virkelighed

Denne uge har budt på flere større udbrud af coronasmitte i Aarhus.

Eksempelvis har også Marselisborg Gymnasium besluttet at lukke ned for den fysiske undervisning i den resterende del af ugen. Beslutningen skyldes, at der er fundet 12 corona-tilfælde blandt skolens elever.

På Aarhus Handelsgymnasium regner ledelsen med, at eleverne er tilbage senest i midten af næste uge. De enkelte klasser bliver orienteret, når de skal møde ind på skolen igen.

- Det er første gang, at Aarhus Business College må lukke en hel afdeling i forbindelse med et udbrud af coronasmitte. Men det er desværre den virkelighed, som vi lige nu lever i og må agere ansvarligt i forhold til, forklarer Gitte Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Overlæge efterlyser underholdning til indlagte coronapatienter: Nogle får simpelthen en depression af at være indlagt

Annonce