Annonce
Odder

Odder- og Aarhus-skole på vej til fusion

Handelsfagskolen har afdelinger i både Odder og Skåde/Højbjerg. Pressefoto
Bestyrelser tror, at man ved at gå sammen bedre kan sikre mere kvalificerede medarbejdere til de danske virksomheder.
Annonce

Odder: Handelsfagskolen i Odder og Aarhus Business College planlægger en fusion og har netop ansøgt Undervisningsministeriet om tilladelse til at samle kræfterne.

Det skriver skolerne i en fælles pressemeddelelse.

Handelsfagsskolen, der har afdelinger i Odder og Skåde, uddanner i tæt samarbejde med erhvervslivet praktikelever og medarbejdere inden for handel, detail og kontor, for eksempel materialister, blomsterdekoratører, sportshandlere og isenkræmmere. Skolen uddanner også kontorelever med fokus på for eksempel administration og har to skolehjem, hvor eleverne bor under deres skoleophold.

En fusion med Aarhus Business College betyder ikke, at vi forlader lokalområdet. Tvært imod er vi meget glade for vores afdelinger både i Odder og Skåde.

Jens Birkeholm, bestyrelsesformand på Handelsfagskolen i Odder

Annonce

Ikke en spareøvelse

Bestyrelsesformand på Handelsfagskolen, Jens Birkeholm, hilser den kommende fusion velkommen.

- Det er en fantastisk mulighed for at skabe endnu bedre uddannet arbejdskraft i handels- og detailvirksomheder fra hele Danmark. Udviklingen går så hurtigt inden for blandt andet detailhandlen, at virksomhederne løbende må uddanne elever og videreuddanne medarbejdere. Sammen kan skolerne tilbyde alt fra onlinekurser til overnatning, siger han og fortsætter:

- Aarhus Business College har længe været en tæt samarbejdspartner for Handelsfagskolen og er blandt andet kendetegnet ved stærke digitale kompetencer - både når det gælder teknisk afvikling og pædagogiske metoder.

Også bestyrelsesformanden for Aarhus Business College Karina Boldsen er begejstret.

- Dansk erhvervsliv har i høj grad har brug for dygtige medarbejdere inden for handel og detail. Det er helt oplagt at fusionere de to skoler og udnytte de individuelle styrker til at spille hinanden endnu stærkere, siger formanden, der roser Handelsfagskolens på én gang brede og dybe faglighed.

- Det er vigtigt at understrege, at fusionen ikke er en spareøvelse. Ambitionen er tværtimod at fremtidssikre uddannelserne. Skolerne vil sammen stå stærkt skabe et one-stop for virksomheder, der nu kun skal henvende sig ét sted, hvis de vil uddanne elever eller efteruddanne faglærte inden for det merkantile felt, siger hun.

Annonce

Mere online-læring

Poul Erik Pedersen, der er direktør i Danmarks Sportshandler Forening og medlem af Handelsfagskolens bestyrelse, fremhæver de nye muligheder for online-læring for Handelsfagskolens elever og kursister:

- Samarbejdet vil i høj grad medvirke til at styrke detailhandlens position nationalt, siger han.

Formand for HK Kommunal i Østjylland Hans Henrik Hansen er enig i, at der kun er fordele ved samarbejdet:

- De to skoler kan til sammen skabe langt stærkere uddannelser og mere synlige karriereveje. Vi hæver barren og letter adgangen til livslang læring på området, siger formanden, der også er næstformand for Aarhus Business Colleges bestyrelse.

De to skoler har sendt en såkaldt screeningsansøgning til Undervisningsministeriet og vil bruge de næste måneder på at konsolidere samarbejdet.

Jens Birkeholm ved endnu ikke, hvornår man får svar fra Undervisningsministeriet og kan derfor heller ikke sætte dato på, hvornår fusionen er en realitet.

Det tilbyder de to skoler:

Aarhus Business College er en af landets største handelsskoler, der uddanner både unge og voksne inden for det merkantile felt.

Under Aarhus Business College hører blandt andet Aarhus Handelsgymnasium med afdelinger i Viby og Risskov.

Aarhus Business College har også aktiviteter på Campus Sønderhøj i Viby, hvor skolen blandt andet udbyder den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business, EUD Business, kurser og efteruddannelse samt erhvervsrettet 10. klasse.

Derudover er Aarhus Business College værtsskole for Videncenter for Digital Handel og for eVidenCenter Det Nationale Videncenter for elæring.

Skolen har 549 ansatte og 2.855 årselever og adresser i Viby og Risskov.

Handelsfagskolen har 78 ansatte og 555 årselever heraf 220 på skolehjem. Skolen har adresser i Odder og Højbjerg/Skåde.

Skolerne har i forvejen et fælles strategisk samarbejde inden for blandt andet digital handel og eventkoordinatoruddannelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce