Annonce
Horsens

Han vil ha' muslimer ud af Danmark - lørdag demonstrerer han på Hybenvej

Rasmus Paludan under en demonstration i Kolding. Lørdag kl. 14 er han på Hybenvej i Horsens. Foto: Michael Svenningsen

Rasmus Paludan har trukket en bølge af vrede og fordømmelse med sig på sin Stram Kurs-tur rundt i Danmark. Lørdag er han på Hybenvej i Horsens. SF, DSU og EL varsler moddemonstration.

Horsens: Kanonslag, anholdelser, kast med æg, menneskekæder, vrede.

Rasmus Paludans hidtidige demonstrationer - og modreaktionerne - i en række danske byer er ikke gået stille for sig.

Lørdag kl. 14 har han meldt sin ankomst på p-pladsen ved Hybenvej 131 i Horsens, og med sig tager han skarpe holdninger til bl.a. muslimer i Danmark. Han ser dem helst ude af landet - jo før jo bedre.

Rasmus Paludan er - ud over at være advokat - manden bag partiet Stram Kurs og kalder sig bl.a. frihedens soldat, de svages beskytter og danernes lys. Han har skabt sig et navn blandt især unge mennesker på de sociale medier og demonstrerer bl.a. mod "samfundstabere".

I Esbjerg blev han mødt af vrede og skuldertræk. I Haderslev var godt 300 mødt op til en moddemonstration. Undervejs blev der kastet med æg og kanonslag. Dagen efter blev fire sigtet - en af dem for at kaste et æg på en betjent.

I Fredericia dannede knap 200 fremmødte en menneskekæde i protest mod Paludan, og billedet har været noget lignende i andre byer.

SF og DSU i Horsens meddelte torsdag, at de arrangerer en moddemonstration. I første omgang meldte arrangørerne ud, at de ville lave en todelt demonstration, hvor man startede med at lave en menneskekæde på stedet en time før Rasmus Paludans ankomst - dvs. kl. 13 - og at man så efterfølgende ville lave en larmekoncert, når Paludan startede sin demonstration kl. 14.

Dette koncept ændrer arrangørerne ændre en smule på, efter de har fundet ud af, at gruppen "Vend ryggen til Rasmus" samtidig har arrangeret en markering kl. 14.00, hvor de vender ryggen til Rasmus Paludan.

Nicolai Krølbøll Markussen, der er lokalformand for DSU og en af arrangørerne, udtaler i en pressemeddelelse:

- Vi holder fast i at lave en menneskekæde kl. 13 for at markere fællesskab og sameksistens som alternativ til Rasmus Paludans budskab om mistænkeliggørelse, had og splittelse. Men vi vælger altså at tilslutte os markeringen "Vend ryggen til Rasmus" kl. 14. Det giver ikke mening at lave to forskellige markeringer. Derfor tilslutter vi os "Vend ryggen til Rasmus"-markeringen kl. 14.

Rasmus Paludan og Stram Kurs

Stram Kurs er et dansk politisk parti stiftet i 2017.Partiet stillede op til kommunalvalget sidste år i Storkøbenhavn. Her endte partiet med at få mindre end 0,1 procent af stemmerne.Partiets formand er Rasmus Paludan. På det seneste har han turneret landet rundt med demonstrationer mod "ghettoens kriminelle samfundstabere".Demonstrationerne bliver optaget på video og delt på YouTube, hvor især unge skoleelever er begyndt at se dem.Partiet mener, at der ikke er brug for at begrænse indvandringen, men at der er behov for, at et stort antal muslimer hvert år forlader Danmark.

Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce