Annonce
Sport

18-årig fredericianer svømmede over Storebælt - nu vil han over Den Engelske Kanal

Emil Steenhold er vild med ekstremsport. En tur på 20 kilometer, der tog seks en halv time var ikke nok, så nu venter Den Engelske Kanal og en tur, der er dobbelt så lang.
Annonce

Fredericia: Sådan en tur over Storebæltsbroen kan godt føles som lang tid, når man sidder i sin bil. Fra man kører på lavbroen med højbroen i det fjerne, og til man kommer ned på den anden side ved betalingsanlægget på Sjælland.

Men hvordan mon det så føles at svømme den samme distance? Det ved 18-årige Emil Steenhold, som den 27. juni svømmede over Storebælt. Det tog cirka seks en halv time at tilbagelægge de 20 kilometer. Med masser af vind og strøm, der gjorde betingelserne vanskeligere.

- Da jeg kom op fra vandet, følte jeg, at jeg havde mere at give af. Tanken var slet ikke tom. Bagefter tog vi op og spiste en kæmpe burger, og om aftenen tog vi til studenterfest. Men jeg blev der ikke hele natten - det var der ikke kræfter til, siger Emil Steenhold og smiler.

Idéen om at svømme over Storebælt er vanvittig, men det lykkedes svømmeren fra Fredericia at krydse bæltet uden de store problemer.

- Når man ligger derude, er det egentlig en smule kedeligt. For man ligger midt ude i ingenting og svømmer. Man sluger en smule saltvand men ellers sker der ikke noget. Det er, når man kommer op, at man får et kick ud af det. Jeg kan godt lide ekstremsport, så derfor gjorde jeg det, siger han.

Der er lige en engelsk kvinde, der har svømmet over kanalen fire gange i ét stræk. Det tog 52 timer, og når det kan lade sig gøre, kan jeg også svømme over.

Emil Steenhold om at svømme over den Engelske Kanal

Annonce

Man svømmer bare

Den lange svømmetur har ingenlunde skræmt ham, for han har allerede sat sig næste mål. Til sommer vil han svømme over Den Engelske Kanal. Distancen er dobbelt så lang, og han skal regne med at ligge i vandet i omtrent 12 timer med minimale spise- og drikkepauser.

- Der er lige en engelsk kvinde, der har svømmet over kanalen fire gange i ét stræk. Det tog 52 timer, og når det kan lade sig gøre, kan jeg også svømme over, siger Emil Steenhold.

Han er tilknyttet Delta Svim i Fredericia og dyrker lige nu triatlon hos Fredericia Triathlon Team. Han er bygget til at svømme. Kroppen er lang og tynd, og hans hænder er som skovle, der kan bringe ham hurtigt frem over havets dyb.

Svømmeturen over Storebælt foregik uden andre hjælpemidler end våddragt, badehætte og en bøje, så følgebåden kunne se ham undervejs. I den sad hans far, Jens Steenhold, og fulgte med.

- Vi andre fik ondt i bagdelen af at sidde i en båd så lang tid, så man sad og tænkte, hvordan har de, der svømmer det? Men jeg var ikke nervøs, jeg kunne se, at han havde styr på det, siger Jens Steenhold.

Undervejs var der så meget blæst og strøm, så svømmerne ret hurtigt blev skyllet væk fra den direkte vej over bæltet.

- Der gik ikke lang tid, før de var langt væk fra Storebæltsbroen, selvom de gik i vandet ved siden af den. Strømmen var ret kraftig og blæsten det samme, siger Jens Steenhold.

Men det er ikke noget, der gjorde svømmeturen ubehagelig for hans søn.

- Næ. Vandet var behageligt, og der var ikke nogen brandmænd. Når man er i det, svømmer man egentlig bare derudaf, siger Emil Steenhold.

Annonce

Op ved det mindste

På turen over Storebælt havde Emil Steenhold følgeskab af to kammerater. Den ene gik kold undervejs, mens den anden gennemførte. Når han skal over Den Engelske Kanal, regner han med at svømme selv. Turen er endnu ikke planlagt, men efter planen går han i vandet i nærheden af Dover og svømmer til Calais i Frankrig.

Omtrent 2200 personer har taget turen over før Emil Steenhold, som ikke på nogen måde frygter udfordringen.

- Slet ikke, siger han.

Og som hans far Jens Steenhold skynder sig at indskyde:

- Hvis der er det mindste, hiver vi ham op af vandet. Det er vi alle indstillet på, siger han.

De er allerede i gang med at planlægge turen over Den Engelske Kanal, for det tager tid at få godkendelserne på plads. Der er skibe, der færdes i farvandet, og der er myndigheder, der skal underrettes. Håbet er, at turen gennemføres i uge 24-25 næste år.

Som det fremgår af dette billede, som er taget af Emil Steenholds far fra følgebåden, var der godt gang i bølgerne, da han svømmede over Storebælt. Foto: Jens Steenhold
Emil Steenhold er svømmet over Storebælt. Nu vil han tage samme tur over den Engelske Kanal. Foto: 7kMedia, Ronni Høirup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce