Annonce
Sport

Han knokler for at føre HH tilbage til ligaen

- Jeg tror på, at vi kan klare os i ligaen, hvis vi rykker. Der er flere hold, vi kan måle os med, siger Henrik Okkerstrøm. Foto: Lars Juul.

- Jeg har fuldtidsjob, men ikke fuldtidsløn, siger HH's cheftræner Henrik Okkerstrøm, der bor i Holstebro.

Horsens: - Det vigtigste for mig er tryghed.

Klar besked fra Henrik Okkerstrøm, 33-årig cheftræner for 1. divisionskvinderne i Horsens Håndboldklub.

Han beviste sin holdning, da han blev tilbudt et assistenttrænerjob i en midterklub i ligaen.

- Jeg vil gerne være træner i ligaen, men allerhelst med mit nuværende hold i Horsens Håndboldklub, siger han.

Ni sejre i træk i 1. division gør, at han har noget at have sin optimisme i, men det spiller også en stor rolle, at der ikke bliver sparet på indsatsen.

- Jeg bruger 20-30 timer om ugen på forberedelser. Jeg ser videoerne flere gange, så intet er overladt til tilfældighederne, og spillerne er vilde med at træne. Vi træner håndbold fire gange om ugen og fysisk træning to-tre gange. Spillerne kan ikke få nok af træning. De er sultne, og det er et godt udgangspunkt, siger Henrik Okkerstrøm.

Familiesport

Henrik Okkerstrøm, der er uddannet pædagog, er ud af en stor håndboldfamilie. Hans moster Tove Okkerstrøm var på A-landsholdet. Moderen Lisbeth var spiller og træner for Holstebro. De to søstre Aase og Hanne spillede også på ligaholdet, og de to brødre Per og Ole spillede for Holstebro KFUM's førstehold. Hvordan skulle han få en chance for at slippe for at blive håndboldspiller?

Han blev playmaker på Team Tvis Holstebros ligahold med Jesper Nøddesbo, Aron Kristjanson, Lars Rasmussen og Michael Bruun og Bent Nyegaard som træner.

- Jeg var meget begejstret for Bent Nyegaard som træner. Han kom fra den hurtige GOG-stil, som jeg også brænder for, siger Henrik Okkerstrøm.

- Som 25-årig fik jeg rygproblemer, og det satte en stopper for min karriere som aktiv. Jeg var dog allerede i gang som træner, inden jeg blev skadet, siger han.

Flere titler

Henrik Okkerstrøm lægger stor vægt på, at hans hold er vinderhold.

Det afspejler også hans resultater som ungdomstræner.

Han startede med at vinde det danske mesterskab med Team Tvis Holstebros U18-piger. Bedste spiller på holdet var hollænderen Nycke Groot.

Derefter kom han til FC Midtjylland og vandt fire danske mesterskaber og tre sølvmedaljer med U18-pigerne.

- Jeg har haft gode trænerkolleger, især Helle Thomsen, som jeg har kontakt med næsten hver eneste dag. Hun er den perfekte sparringpartner, siger han.

Han har været talentchef i FC Midtjylland og leder af klubbens akademi.

Trine Østergaard, Fie Woller, Line Haugsted og Freja Cohrt Kyndbøl er blot nogle af de senere topspillere, han har arbejdet med.

Fuldtidsjob, men ikke fuldtidsløn

Henrik Okkerstrøm, der har kontrakt til 2020, har ikke et fuldtidsjob i HH.

- Jeg har ikke fuldtidsløn, men jeg arbejder fuldtid, siger han.

- Jeg bor stadig i Holstebro. Der har vi det med trygheden igen. Mine forældre bor lige rundt om hjørnet, og det er guld værd, fordi jeg er alenefar. De kan altid tage Oscar, der er to år, når jeg skal til håndbold. Ellers kunne det ikke fungere, men det er fantastisk at være sammen med min søn, som jeg deler med hans mor. Han er sjov, siger han.

- Jeg har altid kørt mange kilometer på landevejen, og jeg bruger tiden til at forberedelser, telefonsamtaler og til at tænke alt igennem.

Han elsker træningen.

- I sidste sæson fungerede træningen ikke. Vi trænede for dårligt. Nu har jeg selv fået lov at vælge spillerne til truppen, og det har ændret tingene. Det betyder meget, at man som træner har de rigtige typer. Det har noget med hele kulturen at gøre. Det spiller også ind, at vi nu har 12 spillere på kontrakter. Det skaber større sikkerhed for spillerne med hensyn til skader og forsikringer.

Vil helst træne piger

Henrik Okkerstrøm har trænet U16 drenge i Holstebro, men vil helst træne piger.

- Der er meget stor forskel. Man skal tale mere med pigespillere end med drenge. Piger tænker mere over tingene, og de tager tingene hårdere.

- Jeg har altid været meget ligefrem og ærlig. Jeg stiller store krav til mine spillere, men jeg forlanger også, at de stiller store krav til mig, siger han.

- Jeg vil have spillerne til at være medbestemmende, også om taktikken. De skal føle sig tryg ved den taktik, vi beslutter i fællesskab, og når de selv har været med til at bestemme, tager de også mere ejerskab for taktikken.

- Jeg har også prøvet at have trænere, der ikke ville høre spillernes mening. Det var firkantet og ikke særlig motiverende, siger han.

HH tilbage i ligaen?

Der er to direkte oprykningspladser til kvindernes liga som led i udvidelsen af ligaen, mens tredjepladsen giver adgang til oprykningskampe mod bundholdet, formentlig Ajax.

- Vi ligger side om side i toppen. Vores målsætning er at slutte i top-tre. Vi vil gerne tage en af de direkte oprykningspladser. Aalborg er vores hårdeste konkurrent. Vi har et ungt hold med tre 25-årige som de ældste. Jeg er ikke bange for, om vi kan klare os i ligaen. Jeg tænker ikke på topholdene, men de to andre oprykkere - hvis vi rykker op - Ringkøbing og Team Tvis Holstebro kan vi måle os med, og vi er ikke langt efter Aarhus United, hvis vi får to-tre forstærkninger, siger Henrik Okkerstrøm.

Hans spillere får ikke lov at holde juleferie, men han har dog givet dem fri juleaften.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce