Annonce
Indland

Han har været på talrige erhvervseventyr

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Han har opbygget en solid formue trods en række fejlslagne, men ofte spektakulære investeringer til lands, til vands og i luften. Karsten Ree fylder 75 år.

Den Blå Avis. Luftfart. Bankforretning. Dyrepark. Ubåde og senest alternativ medicin. Der er næsten ingen grænser for, hvad den farverige danske erhvervsmand Karsten Ree har haft gang i i årenes løb.

Torsdag den 2. juli fylder iværksætter og administrerende direktør Karsten Ree 75 år.

Det er sjældent gået ubemærket hen, når Karsten Ree har kastet sig ud i et nyt erhvervseventyr. Indimellem har han haft sans for en god forretning.

Men han har også tabt millioner og atter millioner på fejlslagne investeringer.

Det er dog ikke gået mere galt, end at han senest var nummer 46 på Berlingskes liste over de rigeste i Danmark med en formue, der er opgjort til 2,6 milliarder kroner.

Senest har danske tv-seere fået et indblik i den farverige og excentriske milliardærs privatliv og ægteskab med hustruen Janni Ree i flere reality tv-programmer. Parret blev gift i 2015.

Han har også været meget åben om en alvorlig kræftsygdom, der har præget ham de senere år.

Formuen blev for alvor grundlagt i 2008, da Karsten Ree solgte sit livsværk, Den Blå Avis, til amerikanske eBay for 2,1 milliarder kroner.

Inden da blev han kendt i offentligheden for et usædvanligt undervandseventyr. Karsten Ree brugte i 1993 over 23 millioner kroner på at hæve den tyske ubåd U-534 fra bunden af havet i håbet om at finde en skat. Den fandt han ikke.

Han har også gjort sig bemærket ved at opkøbe Ebeltoft Zoo og Safari, der nu hedder Ree Park, ligesom han i mange år sponsorerede racersport og blandt andet havde en bil med i 24-timers-løbet i Le Mans.

Han var et smut forbi rejsebranchen i 2008 med på et forsøg på at redde det konkursramte flyselskab Sterling. Det lykkedes ikke.

Heller ikke Amagerbanken skulle vise sig at blive en god forretning for milliardæren, som nåede at bruge mange millioner på at redde banken fra konkurs, inden finanskrisen alligevel tog livet af den.

De senere år har han blandt andet kastet sig over safarirejser.

Og senest har Karsten Ree ifølge mediet Medwatch investeret et trecifret millionbeløb i en omstridt alternativ medicinalvirksomhed - Enochian Bioscience.

Virksomhedens topforsker, der blandt andet hævder at have en kur mod hiv, er kendt for behandlinger med blandt andet igler og misteltene.

Også Karsten Ree har lagt krop til igler for sundhedens skyld.

Karsten Ree bor i Vedbæk og har fire børn fra tidligere ægteskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Annonce