Annonce
Horsens

Han fylder 95 næste gang: Christian har kastet sig ud i fysisk træning i en høj alder

Christian Storegaard Jensen holder stadig hjernen skarp med daglig avislæsning, og han har også meldt sig til et træningsforløb for at holde kroppen i gang. Privatfoto
Christian Storegaard Jensen holder hjernen i topform med daglig avislæsning, og nu har han kastet sig ud i et forsøg med fysisk træning. Den tidligere advokat i Brande kan stadig argumentere skarpt og humoristisk.

95 år: Tidligere advokat i Brande, Christian Storgaard Jensen, fylder 95 år lørdag 21. november.

Det var den 21. november 1925, at Christian Storgaard Jensen kom til verden i Vesløs, Vendsyssel sammen med sin tvillingbror.

Christian Storgaard fortæller med et stort grin, at forældrene vist syntes, at ”det kunne være nok”, når de nu skulle starte med tvillinger. Så han har ikke flere søskende.

Annonce

Christian Storgaard har foruden at drive advokatforretning i mange år også været en aktiv borger i Brande. Han har været med i Junior Chamber, er stadigvæk med i Rotary, og han har været med i foreningen Norden.

Nu bor han alene i en ældrebolig ved Brandlundparken. Han har vanskeligt ved at gå, men hjernen er stadigvæk skarp.

Blev gift efter sin mors anbefaling

Han er for tiden med i et forsøg ”DigiRehab", der går ud på at træne to gange om ugen for på den måde at blive mere selvhjulpen. Han håber på den måde at blive lidt mere mobil.

Han har en fremragende hukommelse, er kontant i sine udtalelser og benytter sig meget af humoren.

Han læser hver dag Vejle Amts Folkeblad, ”selv om der ikke står meget om Brande”, siger han. Desuden bliver Jyllands-Posten også nærlæst grundigt hver dag, så han holder sig godt orienteret.

Christian Storgård Jensen startede som advokatfuldmægtig i Fredericia i 1953. Fem år senere skiftede han til Terndrup, og senere igen fik han job i Herning.

Tilbage da Christian Storgaard var i gang med jurastudiet i København, blev hans mor på et tidspunkt indlagt på hospitalet i Ålborg. En af sygeplejeeleverne på hospitalet var Jytte, og moderen syntes så godt om Jytte, at hun sagde til hende: ”Jeg har en søn i København, som du skulle gifte dig med”.

Annonce

Drev advokatvirksomhed i 27 år

Jytte og Christian Storgaard blev rent faktisk gift. Det skete i 1958, da han havde fået job i Herning, og parret gerne ville flytte sammen i en lejlighed. Det var på det tidspunkt ikke muligt, uden at vielsesattesten var på plads.

I 1961 fik han muligheden for at starte for sig selv som advokat i Brande, og det blev til 27 år her, inden han stoppede i 1992.


Jeg har en søn i København, som du skulle gifte dig med

Christian Storgaards mor


Han har haft et væld af sager, var i en periode beskikket sagfører i Retten i Herning og i en periode i Retten i Grindsted.

Han har været i kontakt med en stor del af borgerne i Brande, og han udtrykker stor tilfredshed med sit arbejdsliv. Han har aldrig fortrudt, at han valgte juraen.

Annonce

Første oldebarn er på vej

Jytte og Christian Storgaard fik tre børn. Helle er ansat ved Hedeselskabet i Viborg, Ole er ansat ved Jyske Finans i Ålborg, og Søren, som bor i Grejs, sælger isoleringsmateriale.

Jytte, der i mange år var hjemmesygeplejerske, døde i 2014, så siden har Christian Storgaard levet som enkemand.

Han har fem børnebørn, og når 95-årsdagen skal fejres, håber Christian Storgård, at hans første oldebarn er kommet til verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce