Annonce
Horsens

Han arbejder i 20 meters højde - med begge ben på jorden

45-årig Bendt Jensen driver firmaet Stubben i Tvingstrup. Hans primære arbejdsopgaver er træfældning – ofte ned over bebyggelse, hvorfor de fleste af opgaverne betegnes som højrisiko. Foto: Morten Pape
45-årige Bendt Jensen arbejder med højrisiko-opgaver fra sit firma Stubben, der holder til i Tvingstrup.

Tvingstrup: Bendt Jensen hopper op i sin lastbil, hvorpå en stor kran er monteret. Bendt Jensen er på vej på opgave. Ud af højtalerne strømmer dunkende rock-musik. Og mens det ene stykke vej efter det andet tilbagelægges, gør han klar til endnu en ud af mange træfældninger, hvor præcision er en dyd.

Ofte er der tale om højrisiko-opgaver, hvor træer er vokset ind over bygninger, er flækket og er ved at falde ned over bebyggelse. Fra jorden styrer Bendt Jensen opgaverne med sin 20 meter høje topkapper.

Præciserings-opgaverne ryster ikke den 45-årige selvstændige. Siden 2003 har han haft firma Stubben, der har adresse på Kirkehøjvej i Tvingstrup.

Annonce

Uddannet landmand

Bendt Jensen er oprindeligt uddannet landmand. Derudover har han haft arbejde i smede- og entreprenør-branchen. Sideløbende hjalp han en længere periode sin kammerat med beskæringer. Det tiltalte ham i en sådan grad, at han besluttede sig for at blive selvstændig.

Livet med egen lastbil og kran og direkte kontakt med kunderne behager den jyske erhvervsdrivende.

- Det er en dejlig livsstil. Det er mig, der tager telefonen. Og det er mig, kunden møder. Jeg tager det stille og roligt, og så hviler jeg i opgaverne, lyder det fra Bendt Jensen, der betegner sig selv som en mand med ben solidt plantet i den jyske muld.

De seneste 10 år har han primært arbejdet med træfældning både for private og erhverv. Oprindeligt var primær-opgaverne stubbe-fræsninger.

- Jeg har arbejdsopgaver i store dele af Trekantområdet, for Horsens Kommune i Bygholm Park som eksempel, fortæller Bendt Jensen.

Hos Stubben udfører indehaver Bendt Jensen blandt andet topbeskæringer. Hans kran kan gå op i en højde på 20 meter. Foto: Morten Pape

For nylig var han på opgave for Skanderborg Kommune, på Oddervej, hvor asketræer, der var gået ud, skulle fjernes, så de ikke væltede ud på vejbanen.

Annonce

Ikke længere pauser

Skanderborg er også byen, hvor Bendt Jensen er født. Men allerede som seksårig flyttede forældrene til Vedslet nord for Hovedgård.

Siden har han haft sin base i området, og er i dag bosat med sin kæreste, der er fodterapeut, og parrets fælles pige på fem år samt deres to børn på 12 år, som de hver har fra tidligere forhold.

Bendt Jensen har både privat- og erhvervskunder. Tidligere år mærkede han mindre efterspørgsel hen over vinteren særligt fra private borgere.

- Sådan er det ikke længere. Nu tænker folk i haver og beskæringer året rundt, siger han.

Bendt Jensen har mange opgaver af både generelt og sikkerhedsmæssigt vedligehold.

- Private borgere ringer til mig, fordi de har hørt om mig. Her er der mest tale om grovere havearbejde, altså om optrækning af hække og rydning af træer og buske, beskæringer med videre, nævner Bendt Jensen.

Han har for god ordens skyld en hjemmeside. Den har hans søster, der er bosat i Australien, lavet for ham.

Men det er mest mund til mund-omtale, Bendt Jensen lever af. Derfor har han heller ikke fået opdateret sin hjemmeside, som han ved, ville være en nødvendighed, hvis det var sværere at få fyldt ordrebogen.

Annonce

Fremgang i kriser

Bendt Jensen har været igennem finanskrisen, hvor han mærkede en fremgang i firmaet på 25 procent.

Under den nuværende corona-situation er der ligeså travlt i firmaet.

- Der er virkelig gang i den. Jeg klager ikke. Alle folk er hjemme og kigger mere ud på deres haver. Det sætter gang i ordrerne. Men det er ikke alle opgaver, jeg kan nå, fortæller han.

Bendt Jensen købte i sommer sin nuværende lastbil, der er det primære værktøj for ham. Hans mål er at skifte til nyt køretøj cirka hvert fjerde år. Foto: Morten Pape

Når han har meget at lave, sender han opgaver videre til andre kolleger. Sådan har det fungeret i mange år, ligesom de kontakter ham, hvis de har brug for ham og hans kran til en opgave.

Bendt Jensen investerer cirka hvert fjerde år i en ny lastbil. I sommer købte han sin seneste.

- Jeg har fundet min egen rytme for firmaet. Og jeg må sige, at det går fint. Jeg er en lille spiller på markedet, og det kan have sine fordele. Jeg takker eksempelvis gerne ja til to timers arbejde. Det gør de større aktører ikke. Så den del har jeg for mig selv, og her er der rigeligt at tage sig til.

Også indenfor den nærmeste periode forventer Bendt Jensen, der kommer en større efterspørgsel på opgaver.

- Effekten af udbetaling af de indefrosne feriepenge kommer jeg sikkert til at mærke til. Jeg tror, flere holder ferie hjemme i år. Den afsmitning satser jeg på, firmaet vil mærke til, siger Bendt Jensen.


Jeg er en lille spiller på markedet, og det kan have sine fordele. Jeg takker eksempelvis gerne ja til to timers arbejde. Det gør de større aktører ikke. Så den del har jeg for mig selv.

Bendt Jensen
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce