Annonce
LANDSHOLD

Halvrummet bliver et mini-tema mod Bosnien

Sportsredaktør Leif Rasmussen.

Topfodbold er en foranderlig størrelse. I disse måneder tales der meget om at beskytte halvrummet. Det er ikke længere kutyme at gå til baglinjen og sende bolden indover eller skråt bagud men i stedet at slå bolden hurtigt ind i halvrummet.

Det vil nok blive svært at få øje på, når Danmark spiller sin sidste EM-test søndag aften foran 10.000 tilskuere (udsolgt i Brøndby) mod Bosnien, der ikke har vundet mange fodboldkampe på det sidste.

Men halvrummet er området i straffesparksfeltet mellem stopperne og backen. Når bolden bliver slået derind skal stopperen, som det praktiseres på det danske landshold, stoppe den pasning, der kommer fra højre eller venstre i det rum, så den ikke passerer uhindret og hårdt ind i farezonen ved målfeltet.

Annonce


Og så bør Andreas Christensen og Jonas Wind i kamp fra start...


Eller - hvis stopperen støder frem, så skal enten Pierre Emile Højbjerg eller Thomas Delaney falde ned i det halvrum, som stopperen efterlader. Det lykkedes ikke helt mod tyskerne.

Bosnierne vil næppe sværme omkring det danske felt men hold øje med det alligevel.

Kampen skal bruges til at få de sidste automatismer på plads. Christian Eriksen vil indhente Thomas Helvegs 108 A-landskampe og kan nå gå på jagt efter top-trioen Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) og Jon Dahl Tomasson (112).

Danskerne vil formentlig få en bedre opfattelse af egen offensiv, end tilfældet var mod tyskerne og spillet vil hænge bedre sammen, og der vil blive skabt mange chancer.

Og så bør Andreas Christensen og Jonas Wind i kamp fra start, inden det bliver alvor mod finnerne den 12. juni.

Det vil også give mening at give Andreas Cornelius, Robert Skov og Joachim Andersen mindst en halv times tids kamp for at give dem en fornemmelse af at være tæt på spilletid også i EM-puljen.

Bosnien er et godt match. Danmark er tvunget til at spille hurtigt for at aflive bosniernes mulighed for at vise deres dygtighed med bolden. Så burde det også kunne ende med en betryggende dansk sejr, så Kasper Hjulmand og co. kan træne detaljeret - også med halvrummet - den sidste uge inden første fløjt i Parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce