Annonce
Ikast-Brande

Halvdelen af besparelsen på turismen forsvinder

Lars Andresen, der som formand for Ikast-Brande Turistforening var med til at anbefale en nedlæggelse af foreningen, er ikke videre imponeret over VisitHernings ønske om at få forhøjet tilskuddet fra Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Mikael Lund
Der var ikke så meget som ventet at hente ved nedlægge turistforening.

Ikast/Brande: Først på året fik en beskæring af det årlige kommunale tilskud til Ikast-Brande Turistforening med en halv million kroner medlemmerne til at nedlægge foreningen. Nu tyder meget på, at Ikast-Brande Kommunes besparelse reelt kun bliver på det halve.

I hvert fald skal erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, som turismeindsatsen henhører under, på sit møde torsdag behandle et ønske fra VisitHerning om at få forhøjet Ikast-Brande Kommunes bidrag med 250.000 kroner.

På mødet får udvalget besøg af Visit Hernings direktør, Mette Gottlieb, samt Alex Nielsen, der er formand for Turistforeningen for Herning, Ikast-Brande og Omegn, som foreningen tog navneforandring til efter indgåelsen af samarbejdet med nabokommunen.

Duoen lægger op til, at Ikast-Brande Kommunes betaling for at deltage i samarbejdet skal forhøjes fra 650.000 kroner til 900.000 kroner, og dermed er halvdelen af den besparelse, der fik den daværende bestyrelse til at anbefale medlemmer en nedlæggelse af turistforeningen i Ikast-Brande pist væk.

Lars Andresen var som formand for Ikast-Brande Turistforening med til at anbefale en nedlæggelse af foreningen på baggrund af, at Ikast-Brande Kommune besluttede at nedsætte tilskuddet til turistarbejdet fra 1.150.000 kroner til de 650.000 kroner. Han er ikke videre imponeret:

- Det er fuldstændig vanvittigt at forhøje beløbet. Hvad får vi for det? Jeg håber da, at man er så fornuftig at sige nej, lyder det utvetydigt fra den forhenværende formand for den nu nedlagte turistforening.

- Hvis de dengang havde kunnet undvære 250.000 kroner om året, så kunne vi have kørt det videre i de to år, uddyber han med henvisning til, at kommunerne af staten er blevet pålagt at indgå større tværkommunale samarbejder om turismen fra 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce