Annonce
Ikast-Brande

Halvanden million for ingenting

I 2013 besluttede byrådet, at Engparken skulle udvides, men udvidelsen blev aldrig til noget. Udgift: Knap halvanden million kroner. Arkivfoto: Mikael Lund
Det medførte spildte penge, da udvidelse af Engparken i Brande ikke blev til noget.
Annonce

Brande: Tilbage i 2013 besluttede det daværende byråd, at der tidsmæssigt parallelt skulle opføres et antal plejeboliger i henholdsvis Ikast og Brande. I Ikast blev det til plejecenteret Bøgildlund, som stod klar til indvielse i 2018, mens planerne om at udvide Engparken i Brande trods kommunens opkøb og efterfølgende nedrivning af Q8-tanken som bekendt aldrig blev til noget.

I stedet er håndværkerne nu ved at lægge sidste hånd på en ny samlingssal, som er blevet opført foran Engparken på det, der tidligere udgjorde plejecenterets parkeringsplads.

De kuldsejlede udvidelses-planer for Engparken har imidlertid ikke været en gratis omgang.

I 2013 blev der afsat en million kroner til byggeriet, og beløbs-rammen blev i løbet af de efterfølgende tre år hævet med godt seks mio. til i alt syv mio. kr.

I 2017 blev der skåret 2,2 mio. af beløbet, men der resterede fortsat knap 4,9 mio. til udvidelsen, i hvert fald på papiret.

Inden projektet blev skrinlagt, havde Ikast-Brande Kommune brugt næsten 1,5 mio. kroner på projekteringen. Heraf gik 450.000 kroner til det rådgivende ingeniørfirma Bascon, mens arkitektfirmaet Cubo fik 900.000 kroner for deres ulejlighed. Desuden har der været udgifter til blandt andet landinspektør og juridisk assistance, selvom projektet altså aldrig blev til noget. Prisen for Q8-grunden indgår til gengæld ikke i beløbet.

Rent regnskabsteknisk betyder det faktisk, at Ikast-Brande Kommune nu kan tilbageføre 3,4 mio. af de bevilgede 4,9 mio. kroner på anlægsbudgettet (forskellen mellem den tiloversblevne anlægsbevilling og de forbrugte 1,5 mio. kr.) med den lakoniske bemærkning, at ”projektet blev ikke til noget”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce