Annonce
Hedensted

Haller skal have økonomisk hjælp af kommunen

Al aktivitet i hallerne er standset, og derfor får hallerne ingen indtægter. Derfor vil kommuen nu udbetale det tilskud, som hallerne normalt ville have fået. Arkivfoto: Michael Svenningsen
1,3 mio. kr. er på vej ud til de 13 selvejende haller i kommunen, der i øjeblikket ingen indtægter får. Kommunen vil også tilgodese kulturaktører og andre foreninger, der er ramt af coronakrisen.

Hedensted: Siden det offentlige Danmark lukkede ned, og forsamlingsforbuddet strammede til, har de 13 selvejende haller i Hedensted Kommune holdt lukket.

Det har betydet, at de ingen indtægter får, og det problem vil Hedensted Kommune nu gøre noget ved.

I næste uge skal Udvalget for fritid og fællesskab nikke ja til at sende 1,3 mio. kr. ud til hallerne i marts, svarende til det tilskud, som hallerne normalt ville få, når der er badmintonspillere eller andre idrætsudøvere på halgulvet.

Tilskuddet vil svare til et gennemsnit for den samme periode i 2017-2019 eller for den samme periode i 2019 alt efter hvilket beløb, der er størst.

Hvis principperne bliver godkendt, vil de gælde sig så længe coronakrisen varer og vil gælde både for selvejende haller, svømmehaller, spejdere, rideklubber og skytteforeninger.

For aktører på kultur- og fritidsområdet, der modtager et kommunalt driftstilskud, lægges op til, at de ved behov kan få udbetalt driftstilskud for resten af 2020 tidligere end normalt. Dette vil i så fald gælde for eksempel de selvejende haller inklusiv svømmehaller, museer, frivillighuse, sociale foreninger samt forsamlingshuse og sognegårde.

Formand Liselotte Hillestrøm (S) ser frem til drøftelsen i Udvalget for Fritid & Fællesskab:

- Hedensted Kommune er jo kendetegnet af at have et utrolig mangfoldigt og aktivt foreningsliv. Vores mange haller, foreninger osv. får derfor også en yderst vigtig rolle i at genskabe fællesskabet og hverdagen, når corona-virussen engang slipper sit tag i landet, siger formanden i en pressemeddelelse.

Også næstformand Hans Vacker (V), der samtidig er formand for Fritidsudvalget, er optaget af udfordringerne for området:

- Det er afgørende, at vi holder en økonomisk hånd under foreningslivet i denne svære tid. Ikke mindst de mange frivillige fortjener, at vi sikrer de foreninger, som de har lagt så utrolig mange timer i at opbygge.

Pengene er nogle, som kommunen i forvejen har afsat til formålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce