Annonce
Hedensted

Halleder glad for tilskud men bekymret for fremtiden

Covid-19 betyder tomme haller og museer samt intet foreningsliv og dermed ingen lokale- og driftstilskud. Men nu får kommunens 13 selvejende haller, museer og andre foreninger økonomisk hjælp, efter udvalg for fritid og fællesskab har sagt ja til økonomisk håndsrækning. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Økonomiske håndsrækning skaber glæde hos en af kommunens større hal-aktører, Hedensted Centret, der dog samtidig er dybt bekymret.

Hedensted: Kommunens 13 selvejende haller samt museer og andre foreninger er med i den gruppe, der af udvalg for fritid og fællesskab har fået en økonomisk håndsrækning på 1,3 millioner kroner.

Foranstaltningen blev etableret i kølvandet på det forsamlingsforbud, der trådte i kraft 18. marts, og en af de større aktører, der nu modtager udvalgets støtte, er Hedensted Centret. Her er likviditet tydeligt påvirket af samfundssituationen, og derfor er stedets centerleder glad for det tilskud, han nu har modtaget første portion af.

- Håndsrækningen gør helt klart en forskel for vores haller i de her uger. De første 14 dage, vi havde lukket, tabte vi 1,1 million kroner i omsætning. Vi får 600.000 kroner i driftstilskud, så det hul dækker vi ind, siger centerleder i Hedensted Centret, Peter Nielsen.

Han fortsætter:

- Jeg er dybt imponeret over fritid- og fællesskabs forvaltning. De er langt fremme i bussen i forhold til det, jeg har hørt om fra halledere i andre byer, siger Peter Nielsen.

Den dag Danmark bliver åbnet igen, hvad så - kommer vi som hal så i gang igen. Hvem siger, at befolkningen er klar, og er der hjælp at hente til os, hvis folk bliver væk.

Peter Nielsen

Bekymret for fremtiden

Selvom Peter Nielsen kigger ind i en situation, hvor han lige nu og her er fortrøstningsfuld, så er han dog meget bekymret, når han vender blikket lidt længere ud i fremtiden:

- Den dag Danmark bliver åbnet igen, hvad så - kommer vi som hal så i gang igen? Hvem siger, at befolkningen er klar, og er der hjælp at hente til os, hvis folk bliver væk, fordi de ikke tør samles i så store forsamlinger? Jeg er virkelig bekymret, siger centerlederen.

I begyndelsen af maj, 5. maj, er der atter udvalgsmøde. Her vil udvalget for fritid og fællesskab igen kigge ind på den samlede situationen, som desuden følges nøje, lyder det fra udvalgsformand Liselotte Hillestrøm (S).

Den økonomiske håndsrækning, der i alt lyder på 1.308.398 kroner, er penge, som udvalget i forvejen har afsat til formålet og svarer til det tilskud, foreninger og haller normalt får tildelt hen over året.

Med det klingende ja på seneste udvalgsmøde til at komme de nødstedte aktører i møde, er der åbnet for, at der nu kan tildeles tilskud for resten af 2020 tidligere end normalt.

- Vi vil gerne kunne holde hånden under vores foreningsliv, og det, har vi sikret, sker. Dermed har vi for nu håndteret situationen, indtil andet bliver meldt ud fra regeringens side, siger en tilfreds Liselotte Hillestrøm.

Principper for økonomisk hjælp

  • Hjælpen gælder aktører, der modtager lokaletilskud eller kommunalt driftstilskud. Det er selvejende haller inklusive svømmehaller, museer, frivillighuse, sociale foreninger, spejderforeninger, rideklubber, skytteklubber samt forsamlingshuse og sognegårde.
  • Lokaletilskud til foreningstimer i haller og svømmehaller afregnes enten på baggrund af et gennemsnit for den samme periode i 2017-2019 eller for den samme periode i 2019. Tilskuddet udbetales som ekstraordinært driftstilskud for hver berørt måned i hallerne og i svømmehallerne for den periode, som hallerne vanligt afregner for.
  • Lokaletilskud til foreninger i egne lokaler eller selvejende institutioner, for eksempel spejderforeninger, rideklubber, skytteklubber og lignende, afregnes på samme måde.
  • Tilskud til aftenskolerne afregnes enten på baggrund af et gennemsnit for den samme periode i 2017-2019 eller for den samme periode i 2019 alt efter hvilket beløb, der er størst.
  • For aktører i Hedensted Kommune, der pt. modtager et kommunalt driftstilskud fra kultur- og fritidsområdet, kan aktørerne få udbetalt driftstilskud for resten af 2020 tidligere efter behov.

(Kilde: Fritid- og fællesskab)

Omend håndsrækningen til blandt andet Hedensted Centret falder i god jord, og centerleder Peter Nielsen er taknemmelig for tiltaget, er han stadig bekymret, når han kigger længere frem i tiden, fortæller han. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce