Annonce
Horsens

Halbyggeri blev ramt af konkurs: Nu er den endelig færdig

I flere måneder lå arbejdet med Hovedgårdhallen stille som en konsekvens af en konkurs. Arkivfoto: Morten Pape
Hovedgård har fået en hal nummer to. Den kan tages i brug, så snart coronarestriktionerne ophæves
Annonce

Hovedgård: Den har været længe undervejs, men nu står den færdig og klar.

Kort før jul fik bestyrelsen i Hovedgårdhallen overdraget den nye hal fra Vognsen & Co, og i sidste uge fik bestyrelsen den endelige ibrugtagningstilladelse.

Der mangler blot inventar i lounge- og køkkenområdet, men ellers er alt klar til brug.

- Hvis ikke det var på grund af corona, så ville hallen være taget i brug allerede. Men nu ser verden ud, som den gør, så det må vi vente med, fortæller formand for Hovedgård Hallen, Mads Bjørn Jensen.

Horsens Kommune har bidraget med 14,5 mio. kr, til den ny multihal, mens Hovedgårds borgere, foreningsliv og erhvervsliv har bidraget med omkring tre mio. kr.

Derfor var det også en spand kold vand i hovedet, da firmaet bag halbyggeriet, Dansk Halbyggeri, gik konkurs for godt et år siden.

Alene af den grund er det en lettet formand, der nu kan konstatere, at hallen er en realitet.

- Det er fantastisk, at hallen er blevet færdig - og det er blevet godt, synes jeg. Konkursen var ikke ligefrem med i planen. Det har været en lang rejse. I guder, der er brugt meget tid på det her. Det er helt vildt, siger Mads Bjørn Jensen.

På grund af coronanedlukningen er det usikkert, hvornår hallen kan indvies officielt.

- Vi havde jo egentlig en drøm om at lave en stor indvielsesfest. Men det er efterhånden længe siden, at festen blev alvorligt udsat. Op mod jul arbejdede vi på at lave en lille indvielse med deltagelse af bl.a. borgmesteren og måske en form for videorundvisning, men det er lidt kompliceret, så nu venter vi, siger formanden.


Vi havde jo egentlig en drøm om at lave en stor indvielsesfest. Men det er efterhånden længe siden, at festen blev alvorligt udsat.

Mads Bjørn Jensen, Hovedgårdhallen


Annonce

Flere renoveringer

Nedlukningen er dog også blevet brugt positivt.

- Den giver os mulighed for at gøre nogle andre ting. Vi har sparet penge op til at lægge gulv i den gamle hal. Det har vi nu fået gjort. Det trængte meget, og da vi kunne gøre det i sammenhæng med det andet, vi skulle have lavet, kunne vi gøre det lidt billigere. Det betyder faktisk, at vi stadig har penge på kontoen. Vi er derfor gået i gang med at renovere vores to ældste omklædningsrum og lægge gulv i de to øvrige omklædningsrum. Det gør vi lige nu, for vi generer ikke nogen med det, siger Mads Bjørn Jensen.

Det gamle cafeteria, der ofte bliver brugt til store møder, bliver også renoveret.

- Det har trængt til nye vinduer længe. Vi prøver, om vi kan lukke lyden bedre ude fra cafeteriet, så det bliver et mere behageligt rum at være i. Nu har vi tre rum i hallen, vi kan leje ud, plus vi har et loungeområde ved indgangen - indgangen rykker til vestgavlen ud mod skolen, siger formand for Hovedgård Hallen Mads Bjørn jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce