Annonce
Hedensted

Hal vil have boost til 11 millioner kroner: - I Herning har de Boxen – her får vi Æsken

En om- og tilbygning af Rårup Hallen skal skabe et samlingspunkt og danne grundlag for fællesskaber og øget tilflytning. Illustration: Arkitektfirmaet Nord
I Rårup vil man igangsætte en større ombygning og udvidelse af hallen, som skal fungere som et naturligt samlingspunkt og gøre byen mere attraktiv for tilflyttere.
Annonce

Rårup: Fitnessrum, multisal, anretterkøkken og et stort udendørs gårdrum med multibane og legeareal.

Overstående er bare noget af dét, som en ny om- og tilbygning til hallen i Rårup skal omfatte.

En om- og tilbygning, der har været undervejs siden 2016, som samtidig skal afløse den lokale sognegård, som er i dårlig stand.

Målet er at skabe et sted, som samler hallen og forsamlingshusets styrker. Udover at rumme diverse fysiske aktiviteter skal stedet samtidig være vært for kulturelle begivenheder som koncerter, konferencer og foredrag - og dermed fungere som et lokalt samlingspunkt, der skal danne grundlag for nye fællesskaber og en øget tilflytning i den østjyske landsby nordvest for Juelsminde.

- Det kommer til at betyde ekstremt meget for byen. Det vil medføre, at Rårup bliver et langt mere attraktivt sted for tilflyttere, og det vil være til glæde og gavn for alle borgere i området, siger halinspektør i Rårup Hallen, Christian Rasmussen, som også er medlem af arbejdsgruppen bag projektet.

Annonce

Æsken i Rårup

Projektet, som er drevet af lokale ildsjæle, og som har fået professionel hjælp af rådgivere fra Halinspektørforeningen og Arkitektfirmaet Nord, har længe været ønskværdigt blandt både borgere og foreninger.


Det vil medføre, at Rårup bliver et langt mere attraktivt sted for tilflyttere, og det vil være til glæde og gavn for alle borgere i området.

Christian Rasmussen


Da projektet blev sat i værk for fire år siden, var det planen, at den eftertragtede bygning skulle døbes Rårup Kultur- og Fritidshus, men det navn er nu blevet ændret, hvorfor man velsagtens kan drage paralleller til et andet multicenter i Herning, påpeger halinspektøren.

- Det kommer til at hedde Æsken. Så i Herning har de Boxen, mens vi i Rårup får Æsken! siger Christian Rasmussen med et stort smil.

Annonce

Bæredygtigt projekt

Der vil under om- og tilbygningen af hallen, som både vil kunne benyttes af foreninger og borgere, være stort fokus på bæredygtighed, energi og miljø, påpeger Marie Vinther, der er rådgiver ved Arkitektfirmaet Nord.

- Der har gennem hele processen været fokus på bæredygtighed. Der er arbejdet med et gennemgående både visuelt og fysisk grønt strøg, der danner et grønt gårdrum mellem tilbygningen og den eksisterende hal, hvortil der er direkte adgang via det nye vindfang. Selve tilbygningen opføres i velisolerede og tætte konstruktioner i robuste materialer, der sikrer et minimalt energiforbrug, en god drift og minimalt vedligehold. Tagene bliver grønne og de eksisterende solceller bevares, fortæller Marie Vinther, rådgiver ved Arkitektfirmaet Nord.

Finansiering af om- og tilbygning af Rårup Hallen

Egen kapital, indsamlinger mv. 1.000.000

Fonde A 2.217.500

Fonde B 500.000

Øvrige indtægter diverse lokale fonde/donationer 500.000

Kommune 2.217.500

Lånefinansiering 5.108.000

Finansiering i alt 11.543.000

Udvidelsen af Rårup Hallen, som var på dagsordenen ved Hedensted Kommunes Udvalg for Fritid og Fællesskabs seneste udvalgsmøde i juni, vil koste 11,5 millioner kroner, hvoraf 2,7 millioner kroner skal komme fra landsdækkende fonde, der støtter idræt- og kulturbyggeri. Fra fondene er det et krav, at der bliver en kommunal medfinansiering. Hverken kommune eller fonde har givet endeligt tilsagn til projektet.

Den endelige tidsramme for "Æsken" er derfor ukendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Annonce