Annonce
Horsens

Høsten er - helt planmæssigt - gået i gang

Vinterbyggen er klar til at blive høste i de kommende dage. Arkivfoto: Jens Amtoft
Især på de kystnære marker i Horsens Kommune er man nu klar til høsten.

Horsens: Nogle har måske lagt mærke til, at mejetærskerne er på vej ud i sommerlandet, hvor de vil præge billedet de næste mange uger. Høsten er så småt begyndt i Horsens Kommune, hvor det i første omgang er markerne med vinterbyg og frøgræs, der skal hentes ind. Disse marker i de fleste tilfælde er ved at være modne. Især i de kystnære områder kan man nu gå i gang.

- Der er lidt forskel rundt i kommunen på, hvor langt man er, men for de flestes vedkommende gælder det, at vinterbyggen kan høstes i løbet af de næste ti til tolv dage, fortæller Ole Mygind, der er planteavlskonsulent i rådgivningsfirmaet LMO med afdeling på Erhvervsbyvej i det sydlige Horsens.

Hvis man færdes vest for Horsens, kan det altså sagtens være, at man lige må vente en uge eller lidt mere, før der er mejetærskere på markerne.

- Der er lidt lunere ude omkring fjorden, end der er længere inde i landet, så de landmand, der har marker tæt på kyst, er formentlig nogle dage foran, fortæller Ole Mygind.

Annonce

Moderat år

Efter sidste års ganske usædvanlige sommer, har vejret i år været markant tættere på normalen målt på nedbørsmængder og temperaturer. Det har været nogenlunde optimalt for de fleste landmænd, vurderer Ole Mygind, men han understreger, at der kan være lokale forskelle.

- Der er forskelle på, hvor vandet eksempelvis lige har ramt. Så der vil være forskel fra egn til egn og fra landsby til landsby, fortæller han.

Der vil derfor være steder, hvor sommeren har været for tør, og har givet svedne plette i dele af marken.

- Perioden, hvor der skulle komme vand, er ovre nu. Nu er kornet i modningsfasen, og så skal det have fået det vand, det skulle have. Og generelt set er der også faldet nok nedbør, men der kan altså være lokale forskelle, og hvis der er det, der hedder brandpletter i marken, hvor kornet har fået for lidt vand, så er det allerede sket, siger planteavlskonsulent Ole Mygind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce