Annonce
Hedensted

20 høringssvar til Juelsminde Digelag giver kun mindre justeringer

Juelsminde Digelag skal forberede og udføre permanent højvandssikring af medlemmernes ejendomme. I det nye vedtægtsforslag er vedligeholdelse tilføjet lagets opgaver. Foto: Michael Svenningsen
De tyve høringssvar til Juelsminde Digelags vedtægter og afgrænsning har kun ført til mindre justeringer.
Annonce

Juelsminde: Der er ikke blevet vendt op og ned på Juelsminde Digelags vedtægter og afgrænsning som følge af tyve indkomne høringssvar fra berørte grundejere.

Høringssvarene har kun ført til mindre justeringer. Den vigtigste vedrører muligheden for at afgive stemme i forbindelse med generalforsamlinger.

I det gamle forslag fremgår det, at man ikke kan stemme med fuldmagt. I det reviderede forslag, som nu er klar, fastholdes dette, men med tilføjelsen, at "en grundejer dog kan sende en befuldmægtiget fra egen husstand".

- Hvis ejeren af en matrikel er forhindret, så kan vedkommende sende hustruen, eksempelvis. Det, der er afgørende, er, at matriklen kan afgive sin stemme, og at husstandens mening kan gives til kende. Men man kan ikke samle fuldmagter fra andre matrikler og møde op på generalforsamlingen med tyve fuldmagter, forklarer Peter Hüttel, chef for Fritid og Fællesskab og talsmand for styregruppen, der har forberedt vedtægterne i samarbejde med kommunen.

Fremmøde er altså stadig nødvendigt, hvis man vil have indflydelse.

Jeg er positiv overrasket over, at der ikke er kommet flere høringssvar. Der er omkring 20 af dem, og jeg håber, det er et udtryk for, at vi har informeret godt om digelaget. Når det er sagt, så har vi fået henvendelser omkring relevante ting, og i samarbejde med styregruppen er vedtægterne blevet rettet til.

Liselotte Hillestrøm (S), formand, Fritid og Fællesskab.

Annonce

Havn og Søkjær forbliver

I det nye forslag er det desuden præciseret, at digelagets regnskab ikke bare skal revideres, men også føres af en registreret eller statsautoriseret revisor, og at denne skal være ekstern.

Bortset fra et par andre mindre justeringer står det forslag, der blev sendt i høring i august, ved magt.

Havnen i Juelsminde, som nogle grundejere ønsker holdt ude af digelaget, er stadig med. Det samme er det eksisterende digelag Søkjær.

- Det har hele tiden været en vigtig præmis at skabe en sammenhængende løsning. Hvis man tager havn eller Søkjær ud, så har vi et hul i højvandssikringen, og så er det ikke en samlet løsning, siger Peter Hüttel.

Forslaget har været endnu en tur forbi politikerne i udvalget for Fritid og Fællesskab og fået ja hele vejen rundt om bordet.

- Vi mener, forslaget er klar til at komme i byrådet til endelig godkendelse, siger udvalgsformand Liselotte Hillestrøm (S).

Efter vedtagelsen af forslaget vil alle berørte grundejere blive orienteret om klagefristen på fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce