Annonce
Horsens

Hør singlen fredag: Popsmeden Kronborg går helt nye veje

Esben Kronborg har gennem årene jævnligt optrådt på KulisseLageret i Horsens. Han vender tilbage fredag 24. marts, når han skal varme op for Magtens Korridorer-guitaristen Niklas Schneidermann. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Den lokale sanger går nye veje og har indspillet med bandet The Desoto Caucus. Singlen kan høres fra på fredag.

Horsens: Den horsensianske sanger og sangskriver Esben Kronborg sender fredag en ny single, "Howling at the Moon", på gaden.

Umiddelbart vil mange nok tænke, at det må være en sang fra hans seneste album, "A Multitude of Things You Can't Rehearse", som udkom i november.

Men på singlen går Esben Kronborg helt nye veje. Han har ladet sit faste band blive hjemme og i stedet samarbejdet med The Desoto Caucus.

- Jeg har tidligere indspillet og spillet med bandets medlemmer hver især, men det er første gang, at hele The Desoto Caucus lægger fundamentet for en af mine sange, fortæller den lokale sanger.

Annonce

Blød og svævende tone

Det kendte navn i sammenhængen er guitarist og tangentspiller Nikolaj Heyman, som dukker op i mange sammenhænge. Ud over at være en del af The Desoto Caucus har han sammen med Esben Kronborg produceret "Howling at the Moon".

De tre andre i bandet er Anders Pedersen på lapsteel-guitar, Henrik Poulsen på bas og Peter Dombernowsky på trommer.

Sammen lægger de en blød og svævende tone med masser af roots-fornemmelse ud over Esben Kronborgs sang.

- Jeg synes, vi har ramt en smuk stemning, der giver fin plads til lyrikken og melodien, siger han.

Masser af koncerter

Den horsensianske sanger har siden udgivelsen af "A Multitude of Things You Can't Rehearse" turneret flittigt og bl.a. spillet support for engelske 10cc og danske Gnags.

I det kommende forår rejser Esben Kronborg til USA for at spille en række koncerter i Austin, Texas, samt et job på en festival i Arkansas.

Til efteråret gælder det igen en turné i Danmark med foreløbig otte job på plads.

Det lokale publikum får dog tilbuddet om at høre Esben Kronborg allerede fredag 24. marts i de kendte omgivelser på KulisseLageret. Da skal han varme op ved en koncert, hvor Magten Korridorer-guitaristen Niklas Schneidermann optræder med sangene fra det soloalbum, han udgav sidste år.

Hør Esben Kronborg spille "Nowadays" fra sit seneste album

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce