Annonce
Odder

Højt smittetryk bringer testbilen tilbage til Odder

Fra onsdag morgen er regionens røde testbil tilbage i VitaPark. Foto: Odder Kommune
Det er kun borgere uden symptomer, der kan blive testet. Og ligesom sidst bilen var i Odder foregår det uden tidsbestilling.
Annonce

Odder: Fra onsdag klokken 9 bliver det igen muligt at få taget en coronatest i Odder.

På baggrund af den seneste uges meget høje smittetal i byen vender Region Midtjyllands røde testbiler tilbage til VitaPark.

I denne uge holder bilen parkeret mellem 9 og 16 fra onsdag til fredag og i næste uge fra mandag til fredag i samme tidsrum.

Modsat sidst kommer der ikke til at være et begrænset antal tests, og det bliver altså muligt at blive testet i hele tidsrummet. Det bliver stadig uden tidsbestilling, men med uddeling af kø-numre ved ankomst. Herefter kan man tjekke sit kø-nummer på oversigt over de forventede testtider. Testtiderne er sat efter en vurdering af, hvor mange test, personalet foretager pr. halve time. Det er muligt at afvente sin tid eller at komme igen i god tid. Testtiderne er dog vejledende, og det er på eget ansvar at være der i god tid til sin test.

Annonce

Ingen symptomer

Derudover skal det understreges, at testene ved den røde testbil er for borgere uden symptomer, og at man skal bære mundbind og holde afstand i køen.

Borgmester Uffe Jensen er glad for at testbilen vender tilbage.

Mandag sagde han til avisen, at han håbede den ville komme tilbage, men mere målrettet eksempelvis ved Vestskolen, som er der, der lige nu er mange smittede.

- Jeg kunne godt tænke mig, at testbilen kom direkte til skolen, så alle medarbejder og elever samt deres forældre og søskende kunne bestille tid, sagde borgmesteren mandag.

Sådan bliver det dog ikke. I stedet holder den røde testbil på sin sædvanlige adresse ved kapellet på parkeringspladsen Vitavej 51-53.

I første omgang er det altså resten af uge 48 og hele uge 49, at man kan blive testet uden tidsbestilling ved VitaPark. Herefter afventer Odder Kommune en ny udmelding fra Region Midtjylland.

Tirsdag klokken 14 var der 78 smittede med corona indenfor de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 341 og placerer Odder på en femte plads over kommuner med flest borgere smittet med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce