Annonce
Hedensted

Højskole genåbner en uge efter smittetilfælde: Alle elever testet negativ

Uldum Højskole kunne tirsdag morgen igen byde eleverne indenfor. Pressefoto
96 elever kan nu igen se frem til en højskolehverdag i Uldum. Alle er nu efter to tests erklæret fri for Covid-19.
Annonce

Uldum: Præcis en uge efter, Uldum Højskole måtte lukke på grund af en positiv coronatest blandt de 96 elever, kunne forstander Kurt Willumsen tirsdag morgen byde de første tilbage igen.

Samtlige elever er i mellemtiden blevet testet to gange, og da alle test heldigvis viste, at ingen andre var smittede, kan højskolehverdagen nu igen tage sin gang i Uldum.

Et scenarie forstanderen for blot få dage siden end ikke havde turde håbe på.

- Vi har håbet på det bedste, men tænkt og forberedt os på det værste. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, og så er det nok også blandet med lidt held, at vi er sluppet så fantastisk og billigt igennem, siger Kurt Willumsen.

I første omgang blev den pågældende elev sendt i isolation grundet en smule "kriller" i halsen. Siden blev han tirsdag 29. september testet positiv, hvorefter alle elever blev sendt hjem.

Det vides fortsat ikke, hvorfra manden har fået sygdommen, da ingen i hans familie eller øvrige omgangskreds er testet positive.

Annonce

Ingen sure miner

Når alle elever inden længe er vendt tilbage til Uldum Højskole, kommer sygdommen fortsat til at præge dagligdagen.

Eksempelvis deles elever ind i mindre grupper, og der er fortsat ledige isolationsværelser. Samtidig bliver der som i resten af samfundet holdt afstand, sprittet grundigt af og rengjort hyppigt.


Normalt har vi plads til 10 elever mere, men vi skruede ned for at holde værelser fri til isolation. Det viste sig at være en klog strategi.

Kurt Willumsen, forstander, Uldum Højskole


Omvendt kan den nu raske elev vende tilbage uden antydningen af dømmende blikke.

- Allerede fra begyndelsen snakkede vi med elevholdet om risikoen for at blive ramt, og hvor sindssygt vigtigt det er, at ingen bliver udskammet for det. Det er en lumsk sygdom, som ingen jo får med vilje, så der er bestemt ingen her, der bebrejder ham for, at højskolen blev lukket, siger Kurt Willumsen.

I skrivende stund mangler der fortsat svar fra de 10 udenlandske elever, da de er blevet testet som turister. Det betyder, at de ikke får svar på negative test, men omvendt bliver kontaktet telefonisk inden for 48 timer, hvis testen er positiv.

Den deadline udløber over middag, hvorefter de også kan deltage på lige fod med de øvrige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce