Annonce
Ikast-Brande

Højskole-forstanderinde takker af

Kirsten Lynge Madsen går på efterløn og stopper som med-forstander på Brande Højskole. Arkivfoto: Morten Pape

Kirsten Lynge Madsen fra Brande Højskole går på efterløn.

Brande: Efter i over 25 år at have udgjort den en halvdel af forstanderparret på Brande Højskole har Kirsten Lynge Madsen valgt at trække sig tilbage for at gå på efterløn. Kirsten Lynge Madsen - i daglig tale kaldet Kisser - har i det kvarte århundrede varetaget hvervet som forstander sammen med sin mand, Mogens Sommer Madsen. Nu venter efterlønnen, og Kisser Lynge Madsen slutter sin ansættelse med udgangen af december måned i år.

Der er ingen tvivl om, at Kisser Lynge Madsen har haft enorm betydning for Brande Højskole og Brande by. Med sin arbejdsiver, imødekommenhed og professionalisme har hun været forbillede for mange - ikke mindst kvindelige ledere og iværksættere.

På de herostratisk berømte Brandeaftener sad hun ved klaveret og akkompagnerede sange fra højskolesangbogen, ligesom hun har siddet bag flyglet hver eneste morgen gennem årene, når hun og hendes mand holdt morgensang for højskolens elever og lærere.

Ved siden af forstanderjobbet har Kisser Lynge Madsen arbejdet som billedkunstner, og hun har haft atelier i forbindelse med forstanderboligen på højskolen.

- Hendes kærlighed til mennesker, hendes store overskud, æstetiske sans, overblik og hendes formidable evner som underviser er kommet skolen til gavn og glæde igennem de 25 år. Hun blev sammen med sin mand ansat til at starte skolen fra scratch i 1993. Alt skulle "opfindes" og realiseres fra grunden af, lyder det fra højskolen.

Annonce

Bor i Aarhus

Kisser Lynge Madsen bor nu fast i Aarhus midtby, hvor hun nyder udsigten over havnen fra sin altan på Klintegården. I sommerperioden dyrker hun sin nyerhvervede kolonihave.

Mogens Sommer Madsen bliver boende i Brande og fortsætter som leder af højskolen - nu uden sin medforstander ved sin side. Ægteparret må derfor nu nøjes med at være weekend-kærester.

Ovenpå festlighederne i anledning af Brande Højskoles 25-års jubilæum tidligere i år blev afskeden med højskolen efter Kissers eget ønske markeret med en lille sammenkomst med skolens ansatte og nogle af skolens samarbejdspartnere og de nærmeste venner af huset i torsdags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce