Annonce
Østjylland

Hæsblæsende politijagt: 18-årig knallertfører gjorde alt for at slippe væk

De to færdselsbetjente måtte hoppe af motorcyklerne og fortsætte jagten til fods. Motorcyklerne kunne ikke klare det våde mudder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der udspillede sig et sandt drama omkring den lille by Ødum, da en ung knallertfører forsøgte at slippe væk fra færdselspolitiet.

ØSTJYLLAND: Tirsdag eftermiddag udspillede der sig en vild politijagt omkring Ødum ved Hadsten. En færdselspatrulje blev opmærksom på en knallert, og da betjentene forsøgte at stoppe knallerten, valgte føreren så at stikke af.

Det blev en lang jagt. Både på vejene og i skoven. På motorcyklerne samt løbende i nødsporet på motorvejen. Men til sidst havde den 18-årige knallertfører ikke konditionen til at løbe fra de to betjente.

Sparkede efter politiet

Jagten startede tirsdag klokken 14.20 ved Landevejen i Ødum. To motorcykelbetjente så en ung knallertfører og signalerede, at han skulle stoppe. I stedet gassede manden op og forsøgte at stikke af.

Under jagten nåede knallerten op på over 100 km/t. Den 18-årige kørte desuden over for rødt lys, ignorerede vigepligt og kørte op på en cykelsti.

Den ene af betjentene nåede op på siden af knallerten og forsøgte at få føreren til at stoppe.

Men den 18-årige knallertfører ville ikke se sig slået endnu. Han drejede skarpt mod betjenten og sparkede ud mod politimotorcyklen. Det resulterede dog kun i et bøjet sidespejl.

Annonce

Lige ved og næsten

Jagten forsatte i retning af Hadsten. Her lykkedes det ifølge Østjyllands Politi for færdselsbetjentene at lukke knallertføreren inde mellem de to motorcykler.

Men det lykkedes igen ikke at få knallerten standset. I stedet drejede den 18-årige ud på marken ved siden af og tog jagten væk fra vejen.

De to betjente satte efter på deres motorcykler. De første 500 meter kunne betjente godt følge med, men så blev det for blødt og mudret til deres store motorcykler.

Til sidst valgte betjentene at hoppe af deres motorcykler og fortsætte forfølgelsen til fods. Betjentene gik igennem en eng og en skov, hvor de fik kontakt til en gruppe jægere, som var ude med deres jagthunde. Jægerne hjalp politiet med at pege dem i den rigtige retning.

Annonce

Dårlig kondition

Nu tog jagten en ny drejning. Knallertføreren var nået til et vandløb, hvor han indså, at det var forgæves at komme videre med knallerten.

Det betød dog ikke, at den 18-årige helt ville give op. Han smed knallerten og løb i stedet op ad en stejl skrænt til motorvejen, som lå på toppen.

Her løb de to betjente efter manden, hvor jagten fortsatte, mens de alle tre løb i nødsporet. Men det stod hurtigt klart, at på trods af knallertførerens unge alder, så var betjentene i bedre form.

Med betjentene i hælene drejede føreren derfor væk fra motorvejen igen, og prøvede at løbe ind i en skov. Her måtte den 18-årige dog endeligt give fortabt.

Han mistede pusten i skoven og slog ud med armene, hvorefter betjentene fik anholdt ham.

Annonce

Kunne køre 148 km/t

Efter anholdelsen erkendte den 18-årige alle forhold. Han fortalte politiet, at han stak af, fordi han godt vidste, at knallerten var ulovlig.

Ifølge ejeren havde han konstruktivt ændret på knallerten og havde for nylig selv målt knallerten til en tophastighed på 148 km/t, hvilket er væsentligt hurtigere end de 45 km/t, som den lovligt må køre.

Knallerten blev beslaglagt, og føreren modtog et hav af sigtelser som følge af episoden.

Ud over de talrige færdselsforseelser under jagten, blev han sigtet for kørsel uden førerret til en stor knallert, kørsel på en ikke indregistreret knallert, manglende forsikring samt for at have konstruktivt ændret på knallerten, så den kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce