Annonce
Kultur

Smukfest-hæderspris går til Sebastian: Han minder os om, at vi vitterligt ikke er alene

Sangeren, komponisten og sangskriveren Sebastian blev anerkendt for årtiers virke, da han lørdag eftermiddag modtog Polka Verner Legatet på Smukfest. Hædersprisen blev etableret af makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt i 2002 og er siden blevet en fast festival-tradition. Foto: Axel Schütt
Traditionen tro uddelte makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt årets Polka Verner Legat på Smukfest. Prismodtageren blev i år den folkekære sanger Sebastian.
Annonce

FESTIVAL: Klokkerne ringer for de færreste, hvis man nævner navnet Knud Torben Grabow Christensen. Siger man derimod Sebastian, er det en helt anden sag.

Den 69-årige sanger, sangskriver og komponist har siden sin karrieres start i de tidlige 1970'ere givet langt over 1000 koncerter, solgt flere end to millioner plader og skrevet utallige hits, blandt andet til musicals, som har solgt flere end tre millioner billetter.

Alt dette blev Sebastian anerkendt for, da han lørdag eftermiddag modtog Polka Verner Legatet, der er blevet en fast institution på Smukfest. En hæderspris etableret af makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt i 2002, der i år også kunne løfte sløret for årets prismodtager.

- Han har givet masser af koncerter landet over, hvor vi, der lytter hver gang, kan glæde os over en kunstner, der stadig og altid har noget på hjerte, og som få forstår kunsten at udtrykke både store følelser og skarpe holdninger i sangens moment, sagde Kirsten Lehfeldt.

- Der er mange grunde til at give ham priser for sit virke, men i dag får han nu mest af alt Polka Verner Legatet for med sine sange at minde os om, at vi vitterligt ikke er alene. Der er et fællesskab derude, hvor der altid findes mindst én, der har det lige som os, sagde Søs Egelind.

Prismodtageren selv kom beskedent trissende op til de to prisuddelere for at modtage hæderen - et legat på 190.600 kroner, der var kommet ind via en auktion på Lauritz.com over billetter og boformer, samt andre donationer.

- Tusind tak til Skanderborg Festival, den smukkeste af dem alle. Tak, fordi jeg har måttet spille her en del gange. Jeg husker fantastiske publikummer og sol i øjnene, fordi jeg altid kom til at spille om eftermiddagen. Det har altid været en stor fornøjelse. Og hold kæft, hvor er det fedt det arbejde, I laver, og alle de frivillige, der gør alt det her muligt. Jeg kan kun være meget taknemmelig, lød det ydmygt fra Sebastian.

Han giver søndag på Smukfest sin eneste koncert i år.

Sebastian har gennem årene solgt mere end 2 millioner plader. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce