Annonce
Sport

Hård kamp med depression vekslet til professionel kontrakt som cykelrytter

Fie Østerby er klar til premieren på sit nye spanske hold 23. marts. Privatfoto.
26-årige Fie Østerby fra Horsens er kommet oven på igen, og nu prøver hun lykken som professionel cykelrytter på det spanske hold Eneicat.

Horsens: Flere års mareridt med depression er slut for den 26-årige Horsens-pige Fie Østerby.

23. marts debuterer hun som professionel cykelrytter på det spanske hold Eneicat.

Det sker efter kun to år som amatør.

En af årsagerne til, at hun har kunnet udvikle sig så hurtigt, er, at hun er kæreste med den tidligere professionelle cykelrytter Bekim Christensen fra Horsens.

De har kendt hinanden i seks år.

Fie Østerby har været gennem et helvede med depression.

- Det startede i 2010, og før jeg blev student i 2011, brød jeg grædende sammen på mit eftermiddagsjob i Rema 1000, fortæller hun.

- Jeg fik en god studentereksamen trods mine problemer, men depressionen fortsatte. Bekim foreslog mig at begynde at cykle. Det hjalp. Jeg kørte for Horsens Amatør Cykelklub og vandt nogle løb i Danmark. Efterhånden blev det bedre og bedre, og nu er jeg endelig blevet helt rask og fri for depressionen, fortæller hun.

- Jeg ved ikke, hvad depressionen kom af. Måske skyldtes det, at jeg forlangte så meget af mig selv. Måske pressede jeg mig selv for hårdt. Vendepunktet kom, da jeg kom med på et projekt, hvor det handlede om at cykle til Alpe d'Huez, fortæller hun.

Nu er Fie Østerby i fint humør i den spanske by Girona, hvor danske cykelryttere på samlebånd bor for at træne. Hun har allerede mødt mange af dem.

- Jeg har en togtur på 800 kilometer op til mit hold, der hører hjemme i Leon på grænsen til Portugal. Mange af vore løb kommer til at foregå i Baskerlandet, fortæller hun.

Fie Østerbys første løb er i Baskerlandet.

Eneicat består af 11 ryttere, fem fra Spanien og en fra Portugal, Grækenland, Japan, Italien, Letland og Danmark.

- Vi har endnu ikke fordelt rollerne på holdet, men min force er at køre i bjerge, siger Fie Østerby, der fik lov at snuse til atmosfæren på det tyske hold Dvelop Cycle Cafe Ladies i efteråret.

Der er ingen af rytterne fra det tyske hold på hendes nye spanske mandskab. Det er helt nye bekendtskaber for Fie Østerby.

Mine forventninger er, at jeg kan udvikle mig som cykelrytter og lære af de andre. De er mere erfarne, end jeg er, men det har været vigtigt for mig at have Bekim ved min side hele tiden. Han har hele tiden kunne fortælle mig, hvad jeg skulle gøre.

Fie Østerby

Forventninger

- Mine forventninger er, at jeg kan udvikle mig som cykelrytter og lære af de andre. De er mere erfarne, end jeg er, men det har været vigtigt for mig at have Bekim ved min side hele tiden. Han har hele tiden kunne fortælle mig, hvad jeg skulle gøre.

- Han har dog ikke haft noget med kontrakten med mit spanske hold at gøre. Jeg kontaktede flere hold, og gennembruddet kom via Movistar. Det var via dem, jeg kom i forbindelse med Eneicat. De kunne se, at mine watt-tal var fine, og jeg har været til nogle tests, der også er gået godt. Nu ser jeg bare frem til at komme til at køre nogle løb, siger Fie Østerby.

Bekim Christensen, der var med til at vinde holdkonkurrencen i Tour de France med Bjarne Riis' hold Team CSC, er med i Girona. Han er kommet godt over sit uheld i september, da han brækkede nakken under et styrt i Italien. Han har gode sponsorer og træner med henblik på sin store drøm - at komme med til Ironman-konkurrencerne i Hawaii.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce