Annonce
Sport

Hård fight gav tæt opgør: Aarhus United drillede titelbejlere men tabte

Selvom Aarhus Uniteds målvogter Martina Thörn i næste sæson skifter til tirsdagens modstander fra Odense, spillede svenskeren en stor kamp mod den fynske titelbejlere. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus United var tirsdag i kamp hjemme mod titelbejlerne fra Odense Håndbold. Selvom århusianerne åbnede flot med en stor første halvleg af særligt målvogter Martina Thörn, måtte hjemmeholdet i anden halvleg sande, at fynboerne var for stærk en modstander.
Annonce

HÅNDBOLD: Efter to svære kampe mod mesterskabskandidater fra henholdsvis Viborg og Esbjerg, var det ikke ligefrem nogen nemmere modstander, der tirsdag aften ventede Aarhus United.

Her kom kvindeligaens nuværende toere fra Odense Håndbold nemlig på besøg med ni sejre i streg i bagagen.

Hvor mange kampe, de fynske håndboldkvinder havde vundet før tirsdagens opgør, var åbenlyst ikke noget, Aarhus Uniteds målvogter Martina Thörn kærede sig om i løbet af første halvleg.

Her var den 30-årige svensker, som skifter til netop Odense i næste sæson, nemlig i absolut hopla og gjorde livet aldeles surt for profiler som Mie Højlund og Nycke Groot.

Annonce

Kampbillede som set før

I kampens første halve time stod Aarhus United i det hele taget aldeles flot i forsvaret, mens aftenens dommerpar ligeledes lod spillerne gå godt til stålet. Det gav Odense store problemer og i flere omgange måtte gæsterne tage svære skud, som Thörn sikkert tog sig af i det århusianske mål.

Efter pausen var det dog tydeligt, at kampbilledet i tirsdagens match ville blive noget i retningen af det, man så i Aarhus Uniteds seneste kampe mod Viborg og Esbjerg.

Kvindehåndboldligaen

Aarhus United – Odense Håndbold 18-22 (11-8)

  • Aarhus United: June Bøttger 3, Line Ellertsen 3, Marielle Martinsen 3, Mathilde Neesgaard 3, Annika Meyer 2, Emma Mogensen 1, Line Berggren Larsen 1, Marie Sørensen 1, Sophia Snogdal
  • Odense Håndbold: Mie Højlund 8, Lois Abbingh 4, Ayaka Ikehara 3, Rikke Iversen 3, Freja Cohrt 1, Anne Cecilie De La Cour 1, Nycke Groot 1, Sara Hald 1, 
  • Udvisningsminutter: Aarhus United: 2, Odense Håndbold: 4
  • Redningsprocent: Aarhus United: Nora Persson 30 % (3/10), Martina Thörn 44 % (12/27), Odense Håndbold: Tess Wester 40 % (12/30)
  • Kampen undervejs: 5-6, 8-7, 11-8, 14-11, 15-15, 17-20.

Som det var tilfældet i disse kampe, var århusianerne nemlig rigtig godt med i starten, men som kampen skred frem fik modstanderholdet så småt overtaget for så sidst i kampen at trække godt og grundigt fra.

I kampens sidste kvarter manifesterede Odense den niveauforskel, som tabellen indikerer, og endte med at vinde en sejr på fire mål med cifrene 18-22.

Annonce

Glæder sig til de afgørende kampe

Efter nederlaget mangler Aarhus United blot tre kampe af grundspillet. I de kommende to opgør, skal der meget gerne hentes point, da henholdsvis Holstebro Håndbold og Ajax København venter her.

Begge mandskaber er nemlig direkte konkurrenter i kampen om at slutte på den ottende plads, der er yderste mandat til årets slutspil.

Efter tre kampe mod ligaens tophold, venter der en omstilling for århusianerne, men for cheftræner Heine Eriksen er der ingen ko på isen.

- Vi glæder os bare. Vi glæder os altid til at spille, og vi er jo bare glade for, at vi med tre runder igen selv kan afgøre, om vi kommer med i slutspillet. Kommer vi med, er vi rigtig, rigtig glade. Skulle det vise sig, vi ikke kommer med, er vi også klar til at tage et hårdt spil i nedspillet, for der er også mange gode hold der, fortæller Eriksen.

Annonce

Tilfreds med fighten

Trods nederlaget var Eriksen slet ikke utilfreds med kampens forløb, og pegede særligt på ét aspekt af spillet, hvor århusianerne især leverede en flot kamp.

- Vi spiller med fuldstændig vanvittig fight og energi. Vi har et kanon godt forsvar, som jo bare fuldstændig tager farten og pynten ud af de her Odense-spillere. Og de må jo virkelig slås med alt, hvad de har, for at få point med hjem, påpeger Eriksen.


Jeg er meget, meget tilfreds med det, der bliver leveret, hvis vi ser bort fra de her situationer, hvor vi er alene med keeperen. De skal selvfølgelig puttes i mål. Men fantastisk fight, og Odense har jo vundet ti ligakampe i træk og har internationale spillere på alle positioner. Selvfølgelig vil de udfordre.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United


Søndag venter den første af de to altafgørende kampe for Aarhus United, når de gæster Holstebro Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Annonce