Annonce
Læserbrev

Håndtrykssagen: Hedensted-modellen er død, symbolpolitikken lever

Jeg går ind for en stram og konsekvent udlændingepolitik, men jeg er liberal, jeg tror på frihed og frisind - ikke på tvang og symbolpolitik.

Læserbrev: I Horsens Folkeblad/VAF 28. februar kunne man læse, at Morten Dahlin (V) kommer med følgende udtalelse:

"Det er helt imod den intention, vi havde, da vi vedtog loven. Dengang havde vi ikke fantasi til at forestille os, at nogen kommuner på den måde ville krybe udenom, men vi kan konstatere, at det er det, der sker. Derfor må vi erkende, at vi ikke fik formuleret lovteksten godt nok i første omgang, og det skal laves om. Vi skal have lukket kattelemmen."

Det var med andre ord dårligt politisk håndværk, man fik lavet i forbindelse med udfærdigelsen af lovforslag.

Man listede som katten om den varme grød (for nu at blive ved katte-metaforerne), vel vidende at hvis man skrev den direkte hensigt ind i lovteksten, ville man samtidig flytte grænsen for almindelig anstændighed.

I byrådssalen onsdag 26. februar, hvor vi debatterede håndtryk og Hedensted-modellen, var uenigheden bl.a. om lovens ord.

Jeg sagde flere gange, at der i loven ikke stod, at et håndtryk skulle gives mand/kvinde-kvinde/mand, men blot til én eller flere repræsentanter for kommunalbestyrelsen.

Jeg slog endvidere til lyd for, at punktet skulle udsættes med henblik på en juridisk vurdering, men det mødte desværre ikke opbakning.

DF insisterede på afstemning af deres forslag.

Jeg er i Horsens Folkeblad/VAF citeret for, at jeg på ingen måde deler holdning med DF. Det er korrekt, at jeg ikke deler holdning med DF, men det, jeg sagde i byrådssalen, var, at jeg på ingen måde deler DF's menneskesyn.

Jeg går ind for en stram og konsekvent udlændingepolitik, men jeg er liberal, jeg tror på frihed og frisind - ikke på tvang og symbolpolitik.

Annette Bolvig. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce