Annonce
Læserbrev

Håndtrykssagen: En replik til egnsredaktør Elisabet Hyttels politiske analyse

For at der ikke skal være tvivl, besluttede DF og Venstre, at der kun udpeges én myndighedsperson, nemlig borgmesteren, så vi ikke behøver at tvivle på eller debattere, om Hedensted Kommune holder sig indenfor loven.

Læserbrev: "Banket på plads af deres partifæller på Christiansborg" stod der i egnsredaktør Elisabet Hyttels politiske analyse 28. februar (med overskriften "Byrådet tog en pragmatisk beslutning om håndtryk og blev sat på plads", red.) , men det er desværre uden hold i virkeligheden.

Tillad os at bidrage med lidt fakta.

Hedensted Byråd foretog følgende beslutning på byrådsmødet 20. januar vedr. punkt 2 "Grundlovsceremoni ved tildeling af dansk statsborgerskab":

1. Der annonceres på kommunens hjemmeside og i ugeaviserne omkring ceremonierne.

2. Ceremonierne afholdes på Juelsminde Rådhus, i byrådssalen på lørdage.

3. Det foreslås at afholde den 1. ceremoni lørdag 7. marts 2020 og den 2. ceremoni lørdag 19. september 2020 kl. 10.30.

4. Repræsentanten, der forestår ceremonien, er borgmester Kasper Glyngø samt et kvindeligt byrådsmedlem.

5. Det er muligt for ansøgerne at tage op til 10 gæster med til ceremonien.

6. Der serveres noget at drikke og noget sødt til.

Sagen blev godkendt uden yderligere tilføjelser til punktet.

Hele Folkebladets analyse omhandler punkt 4.

Borgmester Kasper Glyngø udtalte i pressen, at byrådet havde besluttet, at ansøgere frit kunne vælge, hvem af myndighedspersonerne de ville modtage statsborgerskabet fra.

Det var bare ikke det, byrådet besluttede.

Interesserede kan gå ind på kommune-tv.dk, finde byrådsmøde 20.01.20, se punkt 2 og ved selvsyn se, hvorvidt borgmesteren forklarede byrådet om valgfrihed eller ej.

Borgmesterens fortolkning skabte debat over det ganske land. Udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye måtte ind og forholde sig til, om Hedensted Byråd havde taget en lovlig beslutning.

Desværre har ministeren ikke forholdt sig til borgmesterens fortolkning af, at der er valgfrihed. Da valgfrihed ikke er nævnt i byrådets beslutningsreferat.

I skrivende stund ved hverken byrådet, pressen eller for den sags skyld andre, hvorvidt borgmesterens udlægning er indenfor loven eller ej.

Da mange, efter at borgmesteren havde deltaget i diverse medier, blev i tvivl om, hvad byrådet havde besluttet, tog DF initiativ til at få sagen klarlagt på byrådets møde i februar.

Gælder beslutningsreferatet eller borgmesterens udtalelser i pressen?

For at der ikke skal være tvivl, besluttede DF og Venstre, at der kun udpeges én myndighedsperson, nemlig borgmesteren, så vi ikke behøver at tvivle på eller debattere, om Hedensted Kommune holder sig indenfor loven.

Borgmesteren er lige nu en mand, i sidste periode var det en kvinde, og vi sikrer os dermed ligestilling mellem kønnene, i og med at det er borgmesteren som myndighedsperson, der forestår ceremonien.

Hans Kristian Skibby. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce