Annonce
Odder

Håndboldspillere i kørestole for en aften: Man bruger nogle helt andre muskler

Der var masser af fight, smil og ømme muskler i Egmont Hallen, da Odder Håndbold spillede kørestolsrugby med sponsorerne. Her er det stregspiller Nicolai Husum, der er godt på vej til at score. Foto: Mathias Mundbjerg
Der blev både svedt og smilet på Egmont Højskolen, da Odder Håndbold var på besøg for at spille kørestolsrugby.

Hou: Til hverdag er Nicolai Husum stregspiller for Odder Håndbold, men tirsdag aften havde han skiftet harpiks og håndbold ud med en tjans som kørestolsrugby-spiller for To Trofaste-mandskabet.

Odder Håndbold havde nemlig i samarbejde med Qufora Egmont Open arrangeret en aften, hvor klubbens spillere, ledere og sponsorer kunne dyste mod hinanden i kørestolsrugby.

- Det er skidesjovt. Man bruger nogle lidt andre muskler, end man plejer, det kan man godt mærke. Men det er virkelig fedt, sagde Nicolai Husum efter aftenens første kamp, hvor det blev til et nederlag til Board-teamet.

Arrangementets formål var dels at spille sponsorer og spillere tættere sammen - og dels at sætte fokus på Qufora Egmont Open, en stor turnering i kørestolsrugby, som løber af stablen i Hou fra 27. til 29. marts.

- Vi vil gerne være med til at skabe opmærksomhed om et fedt arrangement, og så er det også bare en god mulighed for en sjov aften for alle, sagde Karsten Geertsen, direktør i Odder Håndbold.

Annonce

Hvad er kørestolsrugby?

Spillet foregår i specialbyggede, manuelle kørestole, hvor man spiller fire mod fire. Spillet foregår på en bane med samme størrelse som en basketballbane, og bolden minder om en volleyball.

Formålet for hvert hold er at få en spiller til at score ved at røre eller krydse modstanderens mållinje, mens bolden er under fuld kontrol. Bolden må afleveres, kastes, slås, rulles, dribles eller bæres i hvilken som helst retning.

Kilde: Parasport.dk

Ondt i skuldrene

Hverken spillere eller sponsorer tøvede med at give alt, hvad de havde i sig. Og selvom spillerne ikke kunne tage ret meget håndboldfagligt med fra aftenen, var der nogle få ting, der gik igen.

- Begge dele handler om at sætte spillet op, så man kan spille den til en, der kommer i fart, så de andre ikke kan nå at blokere. Og så kommer vi spillere også bare tættere på hinanden, fordi man er sammen på en anden måde, uden at det behøver handle om håndbold, sagde Nicolai Husum.

Trods nederlaget i første kamp var troen på en god placering stærk på To Trofaste-holdet. To nederlag mere og kun en enkelt sejr betød dog, at holdet måtte nøjes med en sjetteplads ud af otte hold.

- En sjetteplads er okay. Vi havde måske en lidt højere gennemsnitsalder end de andre, sagde Nicolai Husum og afslørede dermed også baggrunden for holdets navn.

- Jeg har virkelig ondt i skuldrene nu. Man bruger dem bare så meget. Men jeg synes, det har været en virkelig god aften, og der er blevet grinet og kæmpet hele vejen, sagde stregspilleren.

Turneringen blev vundet af Board-teamet, da de formåede at slå Trænerens drenge i finalen og gå ubesejret gennem turneringen.

Det førte til mange grin, når spillerne på banen ikke helt kunne få spillet til at glide - i dette tilfælde holdleder Berith Holck. Foto: Mathias Mundbjerg
Nicolai Husum laver normalt jubelscener som denne på håndboldbanen, men i dag blev den vist frem på Egmont Højskolen. Foto: Mathias Mundbjerg
"Board-teamet" endte med at gå hele vejen og vinde guldet. Her ses en af deres scoringer i finalen. Foto: Mathias Mundbjerg
Der var naturligvis medaljer til både tredje-, anden- og - som vist på billedet - førstepladsen., og det var ikke helt uden betydning. - Den her skal decideret op at hænge, blev det stolt proklameret af en bronzevinder. Foto: Mathias Mundbjerg
Der blev gået hårdt til den i finalen. Faktisk så hårdt, at en enkelt spiller fra det vindende hold måtte en tur i gulvet med kørestolen ovenpå sig. Foto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce