Annonce
Horsens

Håndboldklubber går sammen om at løfte håndbolden i Horsens

Nu er rammen sat for et nyt håndboldsamarbejde i Horsens Kommune. Syv klubber har indtil videre sagt ja til at deltage, men døren står åben for flere. Her er tre af mændene, der har været med til at lave rammen for samarbejdet. Fra venstre træner Benny Brandt, eliteidætskonsulent Søren Jochumsen og udviklingskonsulent i Jysk Håndbold Forbund kreds 6, Claus Rosenbom-Jessen. Foto: Mette Graugaard
Syv håndboldklubber har i samarbejde med Jysk Håndboldforbund og Horsens Kommune indgået et nyt samarbejde for at løfte håndbolden i hele Horsens Kommune. Et samarbejde, der blandt andet betyder fælles U15-elitehold.
Annonce

Håndbold: Flere spillere, dygtigere trænere og spillere og stærkere klubmiljøer.

Det er noget af det, syv håndboldklubber onsdag aften skrev under på, at de vil arbejde sammen om. Alt sammen for at løfte håndbolden i Horsens Kommune.

De syv klubber tæller Horsens KFUM, Egebjerg IF, Hatting IF, Brædstrup HK, Torsted HK, Horsens HK og Dagnæs IF.

- Men døren står åben for andre klubber - jo flere, des bedre, siger Søren Jochumsen, eliteidrætskonsulent i Horsens Kommune, som sammen med Jysk Håndbold Forbund (JHF) er med i samarbejdet.

Håndboldforum Horsens er et samarbejde, der forpligter. Onsdag aften mødtes repræsentanter fra de syv, lokale håndboldklubber i Torstedhallen og skrev under på, at de var klar til at gå i gang. Foto: Mette Graugaard
Annonce

Alle kan blive en succes

Og der er en god grund til at give det lokale håndboldliv et løft.

- Horsens og Juelsminde-halvøen er et u-land i kredsen i forhold til antallet af spillere. Den gode historie er, at det er ved at vende, sagde Claus Rosenbom-Jensen, udviklingskonsulent i Jysk Håndbold Forbund, kreds 6.

Han peger på, at håndbold er en traditionel sport, som måske også arbejder meget traditionelt og ikke helt er fulgt med tiden.

Dertil kommer den udbredte hang til løb og fitness, som man kan dyrke, lige når det passer én.

- Og hvis børn og unge ikke føler sig set og hørt der, hvor de er, så flytter de videre. Derfor arbejder vi på, at alle kan blive en succes - uanset hvor og på hvilket niveau de spiller, siger Claus Rosenbom-Jensen.

Annonce

Brandt inspirerer

I første omgang har Horsens Kommune, JHF og Horsens Håndboldklub strikket et oplæg sammen. Herefter er det blevet præsenteret for de øvrige klubber, som også har haft indflydelse på indholdet.

Fra Horsens Håndboldklub var formanden Michael Brock og Benny Brandt med i arbejdet fra start. For Benny Brandt er det en mangeårig drøm, der går i opfyldelse om at samle håndbolden i Horsens Kommune i stedet for at bruge krudtet på at konkurrere mod hinanden.

Den garvede træner skal undervise og inspirere trænerne i samarbejdet.

- Jeg er i gang med min 42. håndboldsæson og vil gerne være med til at dele ud af det, jeg kan og har lært. Det er et privilegium at gøre.

Annonce

Fælles U15 elitehold

Benny Brandt ser tilbage på 42 år, hvor eliteklubberne har udviklet sig meget i forhold til at skabe resultater, mens de mindre klubber har stået lidt i stampe.

- Det har givet et mega-gab mellem eliteklubber og små klubber. Det gab skal vi være med til at gøre meget mindre med det her projekt.

Ingredienserne i samarbejdet hedder udvikling af klubberne, samarbejde med skolerne og holdfællesskaber.

- Vi skal lave et fælles elitehold i U15, hvor vi samler de 12 bedste på henholdsvis pige- og drengesiden. Horsens Håndboldklub vil stå for træningen af pigerne, Torsted HK for drengene, fortæller Benny Brandt.

- Missionen er at løfte håndbolden i hele Horsens Kommune. Visionen er at få et håndboldtilbud med så stor kvalitet, at det giver mulighed for flere topspillere, siger Benny Brandt.

Annonce

Tre-årigt projekt

Og der var masser af positiv energi, da godt 30 trænere og klubmedlemmer var samlet i Torstedhallen onsdag aften for at sætte skub i det tre-årige projekt.

Thomas Jensen fra Brædstrup HK har med klubbens geografiske placering både Silkeborg, Skanderborg og Horsens, som tiltrækker klubbens spillere. Han har savnet et samarbejde, der går begge veje. Det har klubben fundet i Håndboldforum Horsens.

Rikke Skriver fra Horsens KFUM er så begejstret for konceptet, at klubben er med, selv om klubbens ældste spillere er U11.

Mette Fugl Borgsmidt fra Horsens HK glæder sig over at få et formaliseret samarbejde.

- Har vi kun tre U11-spillere, kan vi sende dem til Horsens KFUM, som har et hold på årgangen. Det er en god måde at holde på medlemmerne, og i de år betyder det ikke noget, hvilken klub man spiller i.

Herfra er der ingen tvivl:

- Samarbejdet bliver en styrke for Horsens som håndboldby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce