Annonce
Hedensted

Håndboldklubben i Rask Mølle har fået sin første kvindelige formand

Jeanette Møller Mathiasen er ny formand for håndboldklubben HK 73 Rask Mølle, og er en del af en stor håndboldfamilie i byen. Foto: Søren E. Alwan
Jeanette Møller Mathiasen er ny formand for håndboldklubben HK 73 Rask Mølle. I øvrigt den første kvindelige af slagsen. Hun er en del af en stor håndboldfamilie i Rask Mølle, hvor rigtig meget af denne families fritid bruges på håndbold i Rask Mølle hallerne.
Annonce

Rask Mølle: 31-årige Jeanette Møller Mathiasen afløste tidligere på året Claus Falkenberg som formand for håndboldklubben HK 73 Rask Mølle.

Dermed er hun klubbens første kvindelige formand nogensinde. Hun er en del af en stor håndboldfamilie, der blandt andre tæller den navnkundige, tidligere halbestyrer i Rask Mølle, "hal-Peter", og brødrene Mathiasen, Paw, Dennis og Ronnie, der alle har spillet håndbold på topplan i Danmark.

Jeanette er gift med den ene af dem, Ronnie Møller Mathiasen, der til daglig er folkeskolelærer i specialklasse-afdelingen på Horsens Byskole, og sammen har de børnene Felix på otte år og Freja på fem år. De spiller selvfølgelig også håndbold, og deres far har heller ikke sluppet spillet helt, idet han huserer på HK 73 Rask Mølles flagskib, herreholdet i 3. division. Dog ikke lige p. t., hvor håndbolden - som så meget andet sport - er mere eller mindre lagt ned på grund af coronakrisen.

- Ja, det handler rigtig meget om håndbold i vores familie, og det var da også gennem håndbolden, at vi mødte hinanden for efterhånden 12 år siden. På daværende tidspunkt spillede vi begge to håndbold i Skanderborg Håndbold og fandt sammen efter et par sammenkomster i klubben, siger Jeanette, der oprindeligt kommer fra Gantrup ved Østbirk.

Parret flyttede sammen til Esbjerg i 2011 i forbindelse med, at Ronni skulle spille ligahåndbold i Ribe-Esbjerg. Jeanette var i gang med sin uddannelse til sygeplejerske på Sygeplejeskolen i Vejle, hvor hun manglede et år af uddannelsen. De fik deres første barn, Felix, mens de boede i Esbjerg, og da nummer to Freja dukkede op tre år senere følte Jeanette, at det var på tide, at familien vendte snuden hjemad.

Annonce

Fire generationer på samme vej i Rask Mølle

- Med to små børn og skiftende arbejdstider som sygeplejerske var det et must, at vi flyttede tættere på vores netværk, og derfor flyttede vi til vores nuværende adresse på Bellisvej i Rask Mølle i 2015. Og det må siges at være meget tæt på vores netværk, for på samme vej finder man både Ronnie's mor og far og hans morfar og mormor, siger Jeanette, der har arbejdet som sygeplejerske i både Esbjerg og Horsens, og som de seneste tre år har været tilknyttet Hjertemedicinsk Afdeling på sygehuset i Vejle.

Et job, som hun er rigtig glad for. Ikke mindst fordi det også giver plads og tid til, at hun kan bruge en masse tid som både spiller, træner og frivillig leder i HK 73 Rask Mølle.


Vi var dårligt landet i Rask Mølle før vi startede Trille Trolle-håndbolden op. Noget som vi har kørt lige siden. Det er håndboldleg for de to til fem-årige, hvor familierne er i centrum, og både børn og voksne hygger sig med leg og boldspil.

Jeanette Møller Mathiasen, ny formand for HK 73 Rask Mølle


Der er bolde overalt i haven hos familien Møller Mathiasen i Rask Mølle, hvor både far Ronnie, mor Jeanette og børnene Felix og Freja er glade for boldspil - specielt håndbold. Foto: Søren E. Alwan

- Vi var dårligt landet i Rask Mølle, før vi startede Trille Trolle-håndbolden op. Noget som vi har kørt lige siden. Det er håndboldleg for de to til fem-årige, hvor familierne er i centrum, og både børn og voksne hygger sig med leg og boldspil. Da Ronnie stoppede med at spille divisionshåndbold i Odder, begyndte han desuden at træne HK 73's U15-drenge, ligesom han også selv ønskede at bidrage på håndboldbanen, fortæller Jeanette.

- Det har hele tiden været hans plan, at når han var færdig med at spille håndbold på topplan, så ville han spille det sidste, han kunne i sin barndomsklub HK 73 Rask Mølle. Det handler for ham om at give noget tilbage til det fællesskab og sammenhold, som klubben er bygget op omkring. Vi er et lille samfund, hvor vi værner om de ting, vi har bygget op sammen, og her er håndboldklubben virkelig et fyrtårn, som nyder godt af utrolig stor lokal opbakning, hvor alle hjælper til uden sure miner af nogen art. Det er virkelig en fornøjelse at være formand for en klub med et sådant sammenhold, siger Jeanette og nævner blandt andre de frivillige i klubben, som har passeret de 70 år.

- Deres børn er jo forlængst stoppet med at spille i klubben, men ikke desto mindre bliver de ved med hjælpe til, hvor der er behov. Det er jo helt fantastisk, siger hun.


Alt er jo sat på stand by. Hvad med vores sommerhåndbold, vores store septemberstævne, søndagsbanko og håndboldsæsonen 2020/21. Vi står til at miste mange gode indtægtskilder. Der er nogle hjælpepakker til idrætsforeninger, som måske kan hjælpe os, men vi styrer jo desværre nok imod et lidt kedeligt regnskab. Det, synes jeg, selvfølgelig er mega-træls, men jeg trøster mig med, at vi er en god klub med en sund økonomi, så vi skal nok klare os.

Jeanette Møller Mathiasen


Annonce

Står på mål i Serie 2

Hun er egentlig bagspiller, men en dårlig skulder har gjort, at hun er rykket ind i målet i stedet, hvor hun spiller på klubbens bedste damehold i Serie 2.

Ingen træning, ingen kampe og ingen arrangementer såsom søndagsbanko, som er en vigtig indtægtskilde for klubben. Coronakrisen har således også lagt sin klamme hånd på håndboldklubben i Rask Mølle, og det ærgrer naturligvis Jeanette Møller Mathiasen, at hendes første år på formandsposten byder på endog meget store udfordringer for klubben.

- Alt er jo sat på stand by. Hvad med vores sommerhåndbold, vores store septemberstævne, søndagsbanko og håndboldsæsonen 2020/21. Vi står til at miste mange gode indtægtskilder. Der er nogle hjælpepakker til idrætsforeninger, som måske kan hjælpe os, men vi styrer jo desværre nok imod et lidt kedeligt regnskab. Det, synes jeg, selvfølgelig er mega-træls, men jeg trøster mig med, at vi er en god klub med en sund økonomi, så vi skal nok klare os, siger Jeanette.

Tour de Hedensted - Rask Mølle

Rask Mølle ligger cirka 18 km nord for Hedensted og har cirka 1100 indbyggere.

Rask Mølle Skole og SFO har små 500 elever fordelt på 0.-9. klassetrin.

Rask Mølle Børneunivers består af børnehaven Skovstjernen og den integrerede daginstitution Søstjernen.

Rask Mølle Hallerne benyttes udover HK 73 Rask Mølle også af Rask Mølle Fitness og ROI (Rask Mølle & Omegns Idrætsforening), der tilbyder badminton, fodbold, gymnastik, petanque og tennis.

Rask Mølle ligger i Hvirring Sogn og har både en kro og en Dagli' Brugs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce