Annonce
Brædstrup

Håndboldklub i knibe: Mangler frivillige og søger corona-hjælp

Håndboldklubben Brædstrup HK har ifølge formand Jonna Wolter akut brug for frivillige i bestyrelsesarbejdet. Arkivfoto: Lars Juul
Håndboldklubben Brædstrup HK er i akut mangel for frivillige kræfter til bestyrelsesarbejdet. I øjeblikket mangler klubben tre bestyrelsesmedlemmer inden generalforsamlingen 28. maj.

Brædstrup: På banen går det godt for håndboldklubben Brædstrup HK. Når der ikke er coronalukket, har foreningen cirka 200 aktive medlemmer, der hver uge spiller håndbold i klubben. Derudover spiller håndboldklubbens bedste damer i jyllandsserien, mens de bedste herrer spiller i serie 1.

Uden for håndboldbanen - i bestyrelseslokalet - ser situationen imidlertid anderledes ud. Brædstrup HK mangler i øjeblikket tre nye bestyrelsesmedlemmer op til klubbens generalforsamling 28. maj, og det kan komme til at påvirke, hvor meget klubben kan tilbyde sine medlemmer i fremtiden.

- Mange tænker måske ikke over det, når man afleverer sit barn til håndbold, men der ligger et stort arbejde bagved. Derfor er det også vigtigt for klubben, at vi får alle poster i bestyrelsen besat. Hvis vi mangler folk i bestyrelsen, er det klart, at det påvirker, hvad vi kan tilbyde som klub. Vi har prikket nogle på skuldrene, men på grund af coronaen har vi ikke den samme tætte kontakt til forældrene, som vi plejer, siger Jonna Wolter, formand for Brædstrup HK.

Annonce

Hvis vi mangler folk i bestyrelsen, er det klart, at det påvirker, hvad vi kan tilbyde som klub.

Jonna Wolter, formand for Brædstrup HK

Søger frivillige

Til generalforsamlingen er det kun formand Jonna Wolter, Tine Jensen og Kirsten Olesen, som modtager genvalg, men formanden håber, at der er nogle forældre blandt de yngste spillere, som har lyst til at give en hånd med i bestyrelsesarbejdet.

- Vi har mange spillere blandt de helt yngste, og det er jo dem, der skal tegne fremtiden i klubben. Men det kunne også være bedsteforældre, som har tid og lyst til at gøre noget for byens børn og unge, siger Jonna Wolter.

Generalforsamlingen holdes 28. maj klokken 19 i Brædstrup Hallens cafeteria.

Corona-hjælp på vej

Brædstrup HK har ligesom byens andre foreninger været påvirket af corona-lukningen. Nedlukningen kommer også til at påvirke klubbens økonomi, da mange af sommerens arrangementer som traktortræk, Bakkelandets Byfest og kræmmermarkedet i Horsens er aflyst. Her plejer klubbens medlemmer at være ude og tjene lidt penge til klubkassen, som Brædstrup HK kan bruge til stævner og oplevelser for medlemmerne.

- Vi har derfor søgt 90.155 kr. i DGI og DIF's coronahjælpepulje, som var det beløb, vi tjente på arrangementer sidste år. Vi har høje forventninger til at få pengene udbetalt. Det vil gøre en stor forskel for foreningen, fordi vi dermed kan undgå et underskud i klubben, siger Jonna Wolter.

Træner udendørs

Håndboldsæsonen sluttede brat i marts, men i Brædstrup HK er håndbolden begyndt at rulle igen. Klubben begyndte i sidste uge udetræning med maksimalt 10 spillere på banen, og dermed kan spillerne igen sende boldene i netmaskerne.

- Det er den måde, vi kan komme i gang med spillet igen, indtil der bliver åbnet helt op for træning og kampe indendørs, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce