Annonce
Sport

Håndbold-talent: - Min far ville ikke have, at jeg skulle være målmand

Frederikke Rasmussen er den store profil på Horsens HK's 1. divisionshold, og hendes store mål er at komme til at spille i håndboldligaen. Foto: Michael Just.

Frederikke Rasmussen blev målmand, fordi U12-målmanden var bange for bolden, og så har hun vogtet målet lige siden.

Annonce

Horsens: Frederikke Rasmussen var en talentfuld venstre back på småpigeholdet hjemme i den sjællandske klub Lynge, og hendes far var træner.

Lynge var mest kendt for håndboldparret Karen og Jørgen Frandsen, to af giganterne i dansk håndbold, og senere kom komikeren Jan Gintberg til som byens stolthed.

Nu er Frederikke Rasmussen den mest berømte Lynge-spiller i dansk håndbold, og hun har været et levende plankeværk på Horsens Håndboldklubs tophold i 1. division.

Hendes far stoppede som træner, fordi Frederikke fortsatte som målmand. I dag er forældrene Danmarks mest berejste tilskuere. De følger datteren, uanset om HH spiller i Aabenraa, Horsens eller Roskilde.

- Jeg får en fantastisk opbakning af mine forældre, og de kommer igen på lørdag. Så skal vi en tur på Fængslet, så de kan lære lidt om Carl August Lorentzen, inden vi spiller på søndag, siger Frederikke Rasmussen.

Hendes kæreste var med i truppen på HFS' serie 2 hold, der rykkede op i serie 1 for et par uger siden.

- Han er fra Tarm og bakker mig op. Han må flytte efter mig. Sådan skal det bare være, smiler Frederikke Rasmussen.

Hvis det lykkes at rykke op, bliver jeg vel den første ligamålmand, der aldrig har været på et udvalgt hold.

Frederikke Rasmussen
Annonce

Fra København

Frederikke Rasmussen er i gang med sin tredje sæson i Horsens Håndboldklub. Hun startede i Lynge, skiftede til AB, HSK og Ajax, inden hun tog til Ydun, hvor Mikkel Voigt Frederiksen, nu Skanderborg, var træner.

Derefter gik turen til FC Midtjylland, hvor Henrik Okkerstrøm blev hendes træner.

- Jeg flyttede på college i Ikast og tænkte, at håndbold sagtens kunne udfylde tiden for mig, men der skete godt nok ikke meget i Ikast for en københavner. Det var et stort spring for mig som københavner at flytte til Jylland. Heldigvis var der en masse sportsfolk på min egen alder, og vi forstod at hygge os sammen, fortæller hun.

Da Henrik Okkerstrøm skiftede til Horsens, tog han Frederikke Rasmussen med som målmand. Hun er flyttet til Emil Møllersgade sammen med kæresten, så håndbolden fylder ikke hele døgnet.

- Jeg har fået et job som lærervikar på Stjernevejskolen i Hedensted, og jeg er første vikar og har næsten et fuldt skema. Det er jeg blevet så glad for, at jeg har besluttet mig for at tage en læreruddannelse og søge ind til marts, siger hun.

Annonce

Udvalgt hold

Frederikke Rasmussens store mål er at komme til at spille i håndboldligaen.

- Jeg har kontrakt med Horsens HK til 2020 og håber, vi rykker op. Hvis oprykningen glipper, kan jeg skifte til en ligaklub efter denne sæson, men jeg satser på, at vi klarer den selv. Med det budget vi har, skal vi ligge i toppen.

- Vi har en masse gode individualister, og vi træner løbebaner, så sammenspillet bliver bedre. Vi kan ikke leve på, at et par spillere afgør det hele for os, og det tager tid med sammenspillet, fodi spillerne kommer forskellige steder fra. Hvis det lykkes at rykke op, bliver jeg vel den første ligamålmand, der aldrig har været på et udvalgt hold, siger hun.

- Ajax ville indstille mig til et udvalgt hold i København, men da jeg skiftede til Ydun, trak de indstillingen tilbage...

Frederikke Rasmussen har ikke noget specielt forbillede som målmand, men må dele skæbne med andre håndboldmålmænd, der ofte bliver ramt i ansigtet.

- Det må man lære at leve med. Hvis man først begynder at frygte det, sker det. Hvis man ikke tænker på det, sker det ikke så meget, for hvis man bliver bange, kan man ikke være målmand, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce