Annonce
Sejlsport

Håbet lever i OL-jagten

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby er efter de første seks sejladser på en tredjeplads til VM. Foto: Peter Brøgger
Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby har fået en perfekt start på VM i 49er FX.

Geelong: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby fra Horsens Sejlklub havde ryggen mod muren, inden VM i den olympiske bådklasse 49er FX blev skudt i gang i Australien.
Duoen skal levere et topresultat for at få den enlige danske OL-billet, og foreløbig er alt gået efter planen. Efter de første seks sejladser der Horsens-sejlerne placeret på tredjepladsen efter en stribe meget stabile præstationer.
En 10. plads er foreløbig den dårligste placering, og den kan Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby oven i købet trække fra, så lige nu er det kun tredjepladser, en fjerde- og en femteplads, der tæller med til at bringe de to sejlere med frem i medaljekampen.
I forhold til drømmen om at komme til OL lever håbet i den grad også. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby skal slutte otte placeringer bedre end deres danske konkurrenter
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.
De to sejlere er foreløbig placeret på en samlet 13. plads, og nok så vigtigt hæmmet af, at de blev ramt af en tyvstart i anden sejlads. Dermed har de to aarhusianske sejlere ikke råd til flere fejltagelser, da alle kommende tunge placeringer kommer til at trække voldsomt ned i det samlede regnskab, når der kun er en enkelt fratrækker.
Det kan også ses på nettopointene, hvor Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby står noteret for 31 point, mens Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har 62 point.
Det betyder reelt, at Horsens-båden har alle muligheder for at holde føringen i OL-kapløbet, hvis duoen kan blive ved med at præstere stabile sejladser.
VM-serien fortsætter i de kommende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tyson Fury er ny verdensmester

Annonce