Annonce
Kultur

Håbefulde scenetalenter får en hånd i Horsens

Unge, der gerne vil gøre teater til et levebrød, kan få assistance af Komediehuset i Horsens. Arkivfoto: Angelina Owino
Komediehuset klar med professionel assistance til unge, der drømmer om et liv på de skrå brædder.
Annonce

Horsens: Det er et nåleøje af den helt trange slags, man skal igennem, hvis man vil ind på Den Danske Scenekunstskole. Nu giver Komediehuset i Horsens imidlertid en hjælpende hånd til unge, der drømmer om et liv på de skrå brædder.

I samarbejde med skuespiller og instruktør Eva Maria Zacho har Komediehuset oprettet et forløb, der skal forberede unge mellem 16 og 25 år på den optagelseprøve, der skal bestås med bravur, hvis man vil ind på et af de uddannelsesforløb, skolen tilbyder rundt om i landet.

- Hvert år søger tusindvis af unge ind på de danske scenekunstskoler. Kun en håndfuld kommer ind. Til optagelsesprøven skal ansøgerne spille en tekst på præcis tre minutter, og dét kræver forberedelse, lyder det fra Komediehuset om baggrunden for forløbet, hvor der er plads til 12 deltagere.

De skal arbejde tæt sammen og ad den vej blive klogere på kravene, og derudover får de individuel vejledning af den professionelle skuespiller.

- Alle aspiranter vil blive set og få feedback af holdets underviser, Eva Maria Zacho, der har årelang erfaring med teater, musicals og selvfølgelig optagelsesprøverne på Den Danske Scenekunstskole, oplyser Komediehuset, der afvikler workshop-dagene 23.-24. november, 11. december og 3. januar.

Tilmelding foregår via Komediehusets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce