Annonce
Læserbrev

Håb om succes: Det er et grønt budget i Region Midtjylland

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Læserbrev: For andet år i træk - ud af to mulige - er Alternativet med i forliget om Region Midtjyllands budget.

For Alternativet har det været vigtigt, at budgettet understøtter en opfyldelse af regionens grønne ansvar, samtidig med at der opretholdes en stabil og velfungerende region, der udvikler sig efter borgernes behov.

Alternativet vil en prioritering af klima og miljø. Derfor har vi fået flere penge til håndtering af jordforurening. Det er lykkedes med er løft på seks mio. kr. i 2020 og med en hensigtserklæring om et varigt løft.

Der er blevet afsat en meget stor pulje til senere udmøntning til blandt andet grøn omstilling og bæredygtighed, som blandt andet kan bruges til opstilling af flere ladestandere til el-biler og til at opsætte flere solceller på regionens bygninger.

Vi er meget glade for, at vi kan fremme bæredygtig mobilitet. Det handler om at forbedre den kollektive trafik ved at skabe bedre sammenhæng med busruter, der hænger sammen, og at gøre transporten grøn.

Bæredygtig mobilitet betyder også regionens egen drift, dvs. personaletransport samt kørsel af patienter og varer.

For Alternativet er det vigtigt at hjælpe Aarhus Universitetshospital på vej til den kæmpe succes, som det kan blive.

Det er en kæmpe omstilling at flytte i nye bygninger, og det er svært at lave besparelser samtidig. Derfor har det været vigtigt for os at hjælpe hospitalet med at nå sorte tal på bundlinjen.

Det har vi gjort ved, at kravet om otte procents effektivisering i forbindelse med indflytningen i det nye hospital bliver reduceret til seks procent.

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Det har også været vigtigt at hjælpe de andre hospitaler i regionen, og de tilføres i alt 73,1 mio. kr. Det kan hjælpe med at reducere besparelseskrav, øge kvaliteten i behandlinger og forbedre arbejdsmiljøet.

Desuden fremrykkes renovering for 11,7 mio. kr. på hospitalet i Silkeborg.

Vi er glade for det samarbejde, som har ledt til budgetforliget, og vi glæder os til at se, hvordan budgettet udspiller sig.

Vi håber, at vi kan hjælpe hinanden med at sikre, at budgettet bliver realiseret som en succes.

Annonce
Rasmus Foged. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce