Annonce
Læserbrev

Håb om succes: Det er et grønt budget i Region Midtjylland

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Læserbrev: For andet år i træk - ud af to mulige - er Alternativet med i forliget om Region Midtjyllands budget.

For Alternativet har det været vigtigt, at budgettet understøtter en opfyldelse af regionens grønne ansvar, samtidig med at der opretholdes en stabil og velfungerende region, der udvikler sig efter borgernes behov.

Alternativet vil en prioritering af klima og miljø. Derfor har vi fået flere penge til håndtering af jordforurening. Det er lykkedes med er løft på seks mio. kr. i 2020 og med en hensigtserklæring om et varigt løft.

Der er blevet afsat en meget stor pulje til senere udmøntning til blandt andet grøn omstilling og bæredygtighed, som blandt andet kan bruges til opstilling af flere ladestandere til el-biler og til at opsætte flere solceller på regionens bygninger.

Vi er meget glade for, at vi kan fremme bæredygtig mobilitet. Det handler om at forbedre den kollektive trafik ved at skabe bedre sammenhæng med busruter, der hænger sammen, og at gøre transporten grøn.

Bæredygtig mobilitet betyder også regionens egen drift, dvs. personaletransport samt kørsel af patienter og varer.

For Alternativet er det vigtigt at hjælpe Aarhus Universitetshospital på vej til den kæmpe succes, som det kan blive.

Det er en kæmpe omstilling at flytte i nye bygninger, og det er svært at lave besparelser samtidig. Derfor har det været vigtigt for os at hjælpe hospitalet med at nå sorte tal på bundlinjen.

Det har vi gjort ved, at kravet om otte procents effektivisering i forbindelse med indflytningen i det nye hospital bliver reduceret til seks procent.

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Det har også været vigtigt at hjælpe de andre hospitaler i regionen, og de tilføres i alt 73,1 mio. kr. Det kan hjælpe med at reducere besparelseskrav, øge kvaliteten i behandlinger og forbedre arbejdsmiljøet.

Desuden fremrykkes renovering for 11,7 mio. kr. på hospitalet i Silkeborg.

Vi er glade for det samarbejde, som har ledt til budgetforliget, og vi glæder os til at se, hvordan budgettet udspiller sig.

Vi håber, at vi kan hjælpe hinanden med at sikre, at budgettet bliver realiseret som en succes.

Annonce
Rasmus Foged. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Josephine Fock-sag siger mere om Alternativet end om Josephine Fock

Den besynderlige sag, der i øjeblikket klæber til den politiske leder for Alternativet, Josephine Fock, siger næsten mere om kulturen og ledelseskulturen i partiet, end det gør om den nyvalgte partileder. Hun er havnet i lidt af et stormvejr efter en artikel, bragt i dagbladet Information i lørdags. I artiklen fortæller flere partimedlemmer, heriblandt tidligere folketingsmedlemmer, anonymt om oplevelser med en Josephine Fock, der har svært ved at styre sit temperament. Voldsomme skideballer, verbale overfusninger og sågar fysisk grænseoverskridende adfærd har været en del af oplevelserne, der beskrives fra perioden 2015-2018, da Josephine Fock var medlem af Folketinget. I to af de år var hun desuden forkvinde for folketingsgruppen. Siden har andre stået frem med navn og bekræftet dele af indholdet i artiklen, og senest har den tidligere partileder, Uffe Elbæk, sagt, at han vil fortælle partiets hovedbestyrelse, hvad han har oplevet. Det er selvfølgelig tankevækkende, at en leder af et politisk parti ifølge nogle har så store problemer med at tøjle sit temperament. Men det er nærmest endnu mere tankevækkende, at den opførsel har fundet sted, uden at partiets ledelse har grebet ind i det. Mails, som Information har set, bekræfter, at der blev klaget over Josephine Focks opførsel allerede i 2016. Hvorfor tog man ikke hånd om det dengang? Hvorfor har partiets ledelse ikke fået udredt konflikten og forsøgt at skabe et ordentligt arbejdsklima? I stedet har uroen og modviljen mod Josephine Fock tilsyneladende ulmet under overfladen lige siden for nu at bryde frem i lys lue. Det vidner ikke om en partiledelse, der har taget sig godt af både ansatte og folketingsmedlemmer. Uffe Elbæk må bære en stor del af ansvaret for den krise, partiet og dets nyvalgte formand er havnet i. Nu er partiets hovedbestyrelse så kommet på banen. Den er i gang med at undersøge sagen gennem møder med flere af de involverede og satser på at melde noget ud i næste uge. Hvis Josephine Fock fortsætter som partileder, har hun en stor opgave foran sig med at genoprette tillid til partiet og hende selv. Men hvis noget af det, der er blevet sagt om hende, er sandt, kunne et simpelt ”undskyld” være en god start.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce