Annonce
Odder

Gymnasium vil rejse vindmølle

Vindmøllen skal i givet fald placeres bag gymnasiet. Illustration: Odder Kommune
odder - Odder Gymnasium vil gerne have en grønnere profil og samtidig spare penge på energiregningen. Derfor har gymnasiets ledelse ansøgt Odder Kommune om tilladelse til at opstille en såkaldt husstands-vindmølle på grunden.

- Vi håber, at kommunen giver dispensation for lokalplanen, så vi kan få møllen sat op. Det vil betyde rigtig meget for os, at få et bidrag til at få skåret en pæn bid af vores elregning siger gymnasiets rektor Lars Bluhme.

Han tilføjer, at det også er meningen, at vindmøllen skal bruges i den daglige undervisning. Eleverne skal i undervisningen anvende de data, der kan trækkes ud af møllen til forståelse af begreber som bæredygtighed og ressourceforbrug.

Møllen, der er med rørtårn, har en navhøjde (centrum af vingeaksen) på 18 meter og en totalhøjde på 24,5 meter (vingediameteren er 13 meter).

Vigtigt for gymnasiet

Ingen af indsigelserne i sagen har en sådan karakter, at det har fået kommunens tekniske forvaltning til afvise gymnasiets ansøgning og derfor indstiller til politikerne i miljø- og teknikudvalget, at de godkender ansøgningen.

- Det vil være meget vigtigt for gymnasiet at vi kan få lov til at rejse vindmøllen. Det er beregnet til at give en årlig besparelse på 67.000 kr., og vi har planer om at etablere solcelleanlæg på taget som vil give en besparelse på 53.000 kr. om året. Det vil hjælpe meget på gymnasiets energiregning, der uden disse tiltag er budgetteret til små 600.000 kr., siger Lars Bluhme.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce