Annonce
Odder

Gymnasium vil have solceller på taget

Rektor Lars Bluhme har lyttet til skolens klimaråd, og derfor går arbejdet med at få etableret solceller på hallens tag nu i gang. Foto: Mads Dalegaard
Elever efterspørger CO2-venlige løsninger.
Annonce

Odder: For et par år siden fik Odder Gymnasium nej til en lille vindmølle. Nu skal solceller på hallens tag så sørge for mere klimavenlig strøm.

- Vi vil gerne imødekomme elevernes ønske om en CO2-neutral fremtid, siger rektor Lars Bluhme.

Eleverne er en del af gymnasiets klimaråd. Skolen har allerede en stor skærm i pyramiden, hvor alle kan følge med i forbruget af el, vand og varme.

- Vores solcelleproduktion vil også blive præsenteret her. Det øger bevidstheden - også på, hvor stort et forbrug, vi har på "ingenting", siger Lars Bluhme.

Med ingenting mener han al den strøm, der bliver brugt på at holde servere, ventilation etc. i gang døgnet rundt året rundt.

Annonce

Betalt på fem år

Efter planen er solcelleanlægget klar til at producere strøm, når solen begynder at titte frem i slutningen af februar eller begyndelsen af marts.

Ifølge gymnasiets beregninger kan solcellerne producere 50.000 kilowatttimer om året. Det svarer til cirka 30 procent af skolens årsforbrug. Dermed kan skolen spare cirka 75.000 kroner om året.

Det koster 400.000 kroner at sætte anlægget op, så Lars Bluhme forventer, at opsætningen er betalt på fem år.

I 2016 søgte gymnasiet om en dispensation til lokalplanen for at opføre en vindmølle, men et flertal i det daværende miljø,- teknik- og klimaudvalg gik imod forvaltningens indstilling og afviste ansøgningen.

Planen med vindmøllen var dels at spare penge, dels at den kunne bruges i undervisningsøjemed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce