Annonce
Odder

Gymnasiets vindmølle-ønske kom i modvind

Det var en mindre husstandsmølle, som Odder Gymnasiums ledelse havde ønsket tilladelse til at få stillet op. pr foto
odder - Odder Gymnasium må se langt efter at få lov til at rejse en såkaldt husstandsvindmølle. Et stort flertal i miljø- og teknikudvalget har afslået en ansøgning om at få en dispensation af lokalplanen. Den er nødvendig for, at gymnasiet kan rejse møllen.

Det var meningen, at vindmøllen skulle bruges i den daglige undervisning. Eleverne skulle i undervisningen anvende de data, der kan trækkes ud af møllen, til forståelse af begreber som bæredygtighed og ressourceforbrug.

- Samtidig ville opstillingen af møllen have betydet, at gymnasiet kunne op nå en årlig besparelse på 67.000 kr., på elregningen, hvilket ville pynte på institutionens energiregnskab, der er budgetteret til små 600.000 kr., siger Lars Bluhme.

Den planlagte mølle var 18 meter høj og en havde totalhøjde på 24,5 meter. Og det er højden, der gør, at der skulle en dispensation fra lokalplan til for at den kunne rejses.
Lars Bluhme: - Udvalget har sagt nej på et forkert grundlag. Arkivfoto

For synlig

- Flertallet i udvalget har vurderet at den, med den placering som gymnasiet har foreslået, vil være for synlig og for generende særligt for de nærmeste beboere, som er Højvænget.

Det siger udvalgsformmand Elvin Hansen (S) og tilføjer:

- Jeg opfordrer gymnasiet til at overveje en anden placering. Jeg kunne måske forestille mig en placering i det sydvestlige hjørne af Hundeskoven.

Han fortæller, at mange af de indsigelser, der er kommet i forbindelse med en nabohøring, har medvirket til, at et flertal på seks ud af syv udvalgsmedlemmer siger nej. Kun Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten ville give dispensationen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce