Annonce
Hedensted

Rektor i Tørring: Kan se perspektivet i et gymnasium i Hedensted

Tørring Gymnasium tiltrækker mange elever fra Brædstrup, Nr. Snede, Give og Jelling. For at beholde dem, skal gymnasiet i Tørring bevares, mener rektor Johannes Grønager. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Rektor på Tørring Gymnasium, Johannes Grønager, mener ikke det vil være godt at flytte gymnasiet til Hedensted. Omvendt kan han godt se ideen i at oprette et gymnasium i midten af kommunen, fordi elevpotentialet er stort.

Tørring/Hedensted: Har det overhovedet nogen gang på jorden at lave et gymnasium i Hedensted-Løsning-området, som V-politikeren Peter Sebastian Petersen foreslog i Folkebladet mandag?

Det har avisen spurgt rektor på Tørring Gymnasium Johannes Grønager om. Han er indlysende glad for gymnasiet i Tørring, men siger alligevel:

- Min umiddelbare tanker er, at hvis tallene står til troende, så er der et potentiale, siger Johannes Grønager.

Tallene, han referer til, er de 220 elever fra Hedensted Kommune, der i skoleåret 2019/20 har valgt at tage på det almene gymnasium, STX. Af dem går ca. 50 på Tørring Gymnasium. Det vil sige, at det potentielt på årgangen i år er 170 gymnasieelever, man vil kunne holde i kommunen.

- Det er et problem, hvis man forestillede sig at flytte gymnasiet fra Tørring til Hedensted, for så ville vi miste ca. 60 elever per årgang fra Give, Jelling, Brædstrup, Nr. Snede og Thyregod. Men hvis man forestillede sig, at Tørring Gymnasium havde en afdeling i Hedensted, og man kunne tiltrække 170 elever fra den miderste og den østlige del af kommunen, vil det give mening, forklarer Johannes Grønager.

Jeg er rigtig glad for det gymnasium, vi har i Tørring, men jeg vil gerne være med til at tænke nye tanker.

Johannes Grønager

Mange forhindringer

Hvordan et nyt gymnasium skal realiseres, ligger ikke klart, og Johannes Grønager kan se masser af forhindringer for det projekt. Forhindringer som små ungdomsårgange, at flere unge opfordres til at tage erhvervsuddannelser, og at mange unge søger mod de større byer.

- Undervisningsministeriet vil skulle godkende et nyt gymnasium, og mig bekendt er de nyeste gymnasier i Egå og Ørestaden på Amager fra 2005, fortæller Johannes Grønager.

Han mener omvendt, at tidspunktet er godt, fordi ministeriet har bebuddet, at man vil se på strukturen på uddannelsesområdet. Samtidigt vil det kunne give bedre busforbindelser, hvis eleverne kun skulle rejse inden for kommunegrænsen, fordi kommunen bedre vil kunne understøtte busruter til og fra gymnasiet.

I øjeblikket er Tørring Gymnasium udfordret af, at elevene skal transporteres på tværs af både kommune- og regionsgrænser, fordi de ofte er de busruter, der bliver ramt af besparelser.

- Jeg er rigtig glad for det gymnasium, vi har i Tørring, men jeg vil gerne være med til at tænke nye tanker, og jeg kan godt se perspektivet i ideen, siger Johannes Grønager.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce