Annonce
Horsens

Gymnasier i chok: Ingen af os havde set den komme

Horsens Statsskole står over for en markant udvidelse frem mod sammenlægning med Horsens Gymnasium, der har praktisk virkning fra sommeren 2021. Foto: Morten Pape

Det sendte chokbølger gennem undervisningslokaler og lærerværelser, da Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium i april gik ud med nyheden om, at de to gymnasier bliver til ét.

Annonce

Horsens: - Det kom som et chok. Ingen af os havde set det komme. Der skulle ikke længere være en statsskole i Horsens.

For Mette Paaske Sandberg, elevrådsformand på Horsens Statsskole kom det som chok, da rektor Flemming Steen Jensen på en morgensamling i april bekendtgjorde, at statsskolen fra 2020 skal lægges sammen med Horsens Gymnasium. En beslutning, der blandt andet betyder, at navnet "statsskole" forsvinder, og at bygningerne, der rummer Horsens Gymnasium, sælges til kommunen.

Chokket var Mette Sandberg ikke ene om. Det spredte sig blandt eleverne i aulaen og helt ned til lærerværelset på Horsens Gymnasium.

- Folk var overraskede, nogle syntes, det var ærgerligt og kunne ikke forstå hvorfor, husker Connie Kjeldberg, lærer og personalerepræsentant i Horsens Gymnasiums bestyrelse.

For hvorfor lægge to gymnasier med hver sin stolte historik og stærke traditioner sammen?

Som abonnent kan du få svaret og læse hele historien bag sammenlægningen af Horsens' to almene gymnasier.

Mette Paaske Sandberg, elevrådsformand på Horsens Statsskole, var først i chok over nyheden om, at byens to almene gymnasier skulle lægges sammen. Efter at have tygget på det, kan hun godt se ideen med sammenlægningen og kan endda undre sig over, at man ikke har valgt at gøre det tidligere. Foto: Claus Skovholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce